Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Greenfield, orașul din pădure

Greenfield, orașul din pădure

Aceasta este o opinie detaliată privind Greenfield Residence din București. Parcurgerea ei durează aproximativ 10 minute. Pentru păreri sumarizate, prețuri, poziție și multe altele, te rugăm să vizitezi pagina ansamblului pe catalog: Greenfield Residence

Greenfield este unic în peisajul urbanistic nou din București. Nu doar amplasamentul, dar și stilul arhitectural și oferta imobiliară sunt elemente de noutate, care dau posibilitatea unui stil de viață, pe care puțini orășeni îl pot experimenta. Concret este vorba despre a locui, cu toate facilitățile necesare omului modern, în pădure, despre a vedea o pădure pe fereastră și despre a profita de beneficiile pe care o astfel de vecinătate le oferă, de la aer, la confort termic și vara și iarna.

Trebuie remarcat faptul că locuințele sunt foarte inteligent compartimentate, iar finisajele realizate la cel mai ridicat nivel. Eficiența încălzirii prin pardoseală și izolația perfectă a blocurilor aduc un plus important confortului.

Greenfield Plaza oferă rezidenților o experiență completă, cu tot ceea ce poate fi necesar, de la magazin alimentar, la farmacie non-stop.

În Greenfield se trăiește sănătos, acesta fiind locul unde aproape toată lumea face mișcare, fie jogging în pădure, fie fitness în zonele dedicate.

Am fost în Greenfield și am stat câteva zile acolo!

Greenfield, orașul din pădure
Pădurea Băneasa este la doar 10 kilometri de centrul Bucureștiului și cel mai întins spațiu verde din zonă. Este de patru ori mai mare decât Herăstrăul și parcul Tineretului, la un loc.

Conceptul de ansamblu rezidențial a fost prima dată folosit în România în 1993, când Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar cu capital integral privat, a demarat construirea unor zone destinate exclusiv locuirii la marginea orașelor mari.

Proiectul Greenfield din București este unul dintre ele și a demarat în 2008, având o strategie de dezvoltare în etape, planificată până în 2028. Ansamblul rezidențial Greenfield este dovada că se poate locui perfect în pădure, având toate facilitățile necesare la dispoziție, într-o relație de parteneriat echitabil cu natura.

Printre copaci

Te-ai întrebat vreodată cum este când locuiești la marginea pădurii? Ți-ar plăcea? Probabil că foarte mulți ar spune „da” fără să ezite, dar pentru a avea o imagine corectă, obiectivă, pentru a lua în calcul toate detaliile, și pe cele foarte bune, dar și pe cele care pot fi trecute în categoria inconfortabil, trebuie să experimentezi. Adică să descoperi pe propria ta piele cum este cu adevărat. Iar noi exact asta am făcut.

Greenfield, orașul din pădure
Ansamblul rezidențial are forma ului triunghi, iar două din laturile acestuia sunt formate de Pădurea Băneasa. Beneficiile uriașei zone verzi fac din Greenfield un loc special.

Greenfield este în partea de nord a Bucureștiului, motiv pentru care am plecat din Piața Presei, spre casa de la marginea pădurii, pe DN1 apoi, puțin înainte de a intra pe Șoseaua de Centură, am făcut dreapta pe Aleea Teișani și apoi, după circa un kilometru, din nou dreapta pe drumul Pădurea Pustnicu. De la intrarea pe Aleea Teișani până în Greenfield sunt mai puțin de doi kilometri jumătate, iar din Piața Presei, aproape 10.

O altă variantă de acces este prin strada Vadul Moldovei, care face legătura între complexul rezidențial și Aleea Privighetorilor, trecând prin dreptul intrării de la ZOO București, și accesibilă exclusiv rezidenților. În zilele cu trafic intens distanțele se parcurg în circa 15 – 20 de minute. Uneori mai mult. Pe la ZOO drumul este mai scurt cu trei kilometri și poate fi parcurs mai repede, chiar și în zilele cu trafic. Accesul în ansamblu, este supravegheat 24 de ore din 24, fiind permis doar rezidenților și invitaților acestora.

Deplasarea din și spre Greenfield poate ridica unele dificultăți, în zilele aglomerate sau la orele de vârf, dar acesta trebuie considerat a fi unul dintre tributurile care trebuie plătite pentru bucuria de a locui într-o zonă foarte verde, la o aruncătură de băț de nebunia bucureșteană.

Partea bună este că zonele de acces se vor înmulții concomitent cu dezvoltarea ansamblului rezidențial. Se fac documentele necesare pentru aprobarea construirea și a altor căi de acces în Greenfield. Pe lângă cea de la intersecția Aleii Teișani cu breteaua DN1, o alta va fi amplasată în apropierea kilometrului 13 al Șoselei de Centură, în dreptul podului hobanat. Se are în vedere și o cale de acces în dreptul kilometrului 14, pe Șoseaua de Centură. Nu este estimat un termen, dar preocuparea generala este aceea de a urgenta pe cât posibil lucrurile.

O parte dintre neplăcerile, temporare, legate de aglomerație sunt compensate de faptul că poți ajunge în câteva minute pe DN1, lăsând în urmă zona preorășenească aglomerată, și poți ajunge rapid și pe A3. Din Greenfield, spre munte poți ajunge la destinație cu circa 40 de minute mai devreme, decât dacă ai pleca din buricul Bucureștiului.

Greenfield, orașul din pădure
Autobuzele Primăriei Capitalei și microbuze leagă Greenfield cu stațiile de metrou din Piața Presei, Străulești și Pipera. Acestea circulă șapte zile din șapte. Autobuzele pot fi urmărite în timp real pe aplicația STB, iar traseul este parcurs într-un interval de 15-45 de minute, în funcție de distanță.

Am remarcat că te poți descurca și fără mașină utilizând mijloacele de transport public. Se poate ajunge în Piața Presei și la stația de metrou Străulești și cu autobuzul. La intrarea în ansamblu rezidențial există un terminal STB modern, unde ajung liniile 203 și 204.

Prima leagă Greenfield de Piața Presei, a doua merge până la metroul Străulești. Există și microbuze care asigură legătura cu stația de metrou Pipera și cu magazinul Ikea, dar și cu mall Băneasa. De acolo se pot lua autobuzele 301, 335 sau 131, care te lăsa la Arcul de Triumf, în Herăstrău, la metrou Aviatorilor sau în Piața Romană. Toate mijloacele de transport în comun circulă șapte zile din șapte.

900 de hectare de pădure împrejur

Zona rezidențială Greenfield are forma unui triunghi, iar două din laturi sunt reprezentate de Pădurea Băneasa. Este vorba despre 900 de hectare care înconjură ansamblul imobiliar. De aici și senzația, pe care o ai atunci când vii acasă, că te-ai rătăcit în pădure. Dar asta nu este tot. Beneficiile pe care le aduce pădurea se simt în fiecare moment.

Greenfield, orașul din pădure
Un adult respiră 15 metri cubi de aer în fiecare zi. Poluanții din aer sunt invizibili, dar au efecte grave asupra sănătății. Expunerea la poluanții aerieni crește riscul bolilor pulmonare, inclusiv a cancerului, a bolilor cardiace și a celor degenerative cerebrale. Acest echipament permite detecția concentrațiilor următoarelor gaze: 𝐍𝐎, 𝐍𝐎𝟐, 𝐂𝐎, 𝐂𝐎𝟐, cât și a particulelor fine aflate în suspensie: 𝐏𝐌𝟏𝟎, 𝐏𝐌𝟐.𝟓 𝐬̦𝐢 𝐏𝐌𝟏.

Ceea ce nouă ne-a plăcut foarte tare este sistemul de monitorizare continuă a calității aerului. Aplicația Smart Air City este bazată pe senzori, este independentă energetic și furnizează parametrii calității aerului în timp real. Poți vedea pe telefon, în orice moment, datele exacte referitoare la calitatea aerului, plus notificări și alerte despre nivelul de poluare.

Indiferent de anotimp aerul este incomparabil mai curat cu cel din București și din multe alte orașe. Testele arată că la toate valorile esențiale, de la noxe și particule mici (acestea fiind cele mai dăunătoare pentru sănătate), în Greenfield sunt la valori similare cu cele pe care le înregistrează un orășel mic aflat într-o zonă de deal, bine împădurită.

Greenfield, orașul din pădure
În Greenfield zonele verzi sunt accesibile rezidenților, iar copiii se pot bucura de plăcerea de a se juca pe iarbă, ceea ce îi va face pe cei mici să-și petreacă mult timp în aer liber.

Temperatura – și ea măsurată de acest sistem de monitorizare – este mai mică, în zilele caniculare, și mai ridicată iarna, pentru că pădurea funcționează ca un termostat. În Greenfield indicele de confort termic trece rar peste valoarea de 80%, ceea ce face ca și în zilele cele mai fierbinți de vară, atmosfera să fie mai plăcută decât în oricare altă zonă din București. Pădurea funcționează de fiecare dată ca un paravan protector astfel că vara nu-i caniculă, iarna nu este viscol, iar rafalele de vânt sunt frânate de bariera verde din jurul complexului.

Nu în ultimul rând nivelul zgomotului ambiental este mult redus. Iar asta se întâmplă în condițiile în care în complex se construiește și sunt zone în care este șantier. Cu toate acestea rezidenții nu au un disconfort major.

Greenfield, orașul din pădure
Aici vei învăța foarte repede să faci diferența dintre trilul mierlei și al privighetorii, vei auzi și vedea ciocănitori, grauri și pițigoi. O să vezi și o să auzi bufnițe și cucuvele (sunt pur și simplu niște pisici cu pene) și este foarte posibil să găzduiești, într-un colț al terasei, un cuib de rândunele.

Cert este că am simțit permanent beneficiile pădurii. Ceea ce ne-a impresionat cu adevărat a fost efectul de împrospătare. Așa l-am numit. Undeva în jurul orelor 19.00, parcă dă cineva drumul la un ventilator, care bate dinspre pădure, și primenește tot aerul aerul.

Am avut chiar sentimentul că brusc temperatura scade cu două-trei grade. Și ca să nu ne bazăm doar pe senzațiile noastre i-am întrebat și pe alții, care ne-au confirmat. Explicația este că straturile de aer cald, mai ușor, se ridică și în locul lor este „tras” aer mai rece și proaspăt din pădure.

La plimbare prin Greenfield

La pas, pe îndelete, este cea mai bună modalitate prin care poți evalua un cartier. Greenfield acoperă o suprafață de 60 de hectare. Concepția urbanistică a fost aceea de a organiza ansamblul în cartiere, cu individualitate proprie. Așa au apărut Panoramic Apartments, Ansamblul Salcâmilor, al Platanilor, și urmează să fie ridicate alte două: Ansamblul Teilor și Castanilor.

Greenfield, orașul din pădure
Dezvoltatorii au aplicat o strategie care să permită o dezvoltare în armonie cu natura, iar pentru a pune în practică acest concept fiecare detaliu contează. De la pavaje, până la izolația termică, de la preocuparea pentru dezvoltarea sustenabilă, la o abordare eco pentru fiecare detaliu.

Este complet finalizată zona Panoramic, cu 680 de apartamente în blocuri și vile individuale. Sunt 34 de vile și 16 blocuri (patru blocuri cu P+2 și 12 blocuri cu P+2+M), cu apartamente de două și trei camere. Particularitatea zonei, o reprezintă acoperișurile din țiglă roșie și regimul de înălțime redus al construcțiilor.

De aici și numele de cartierul Rubin. Sunt amenajate locuri de joacă (foarte multe detalii din lemn, în zonele verzi, dar și în zonele destinate copiilor). Este amenajat un teren de tenis, unde au acces rezidenții. Imobilele au parcare subterană, iar aleile dintre blocuri sunt largi, cu zone verzi ample.

Greenfield, orașul din pădure
În Greenfield s-a aplicat o politică europeană a locurilor de parcare. Dezvoltatorii au oferit un loc de parcare pentru fiecare apartament, dar au impus ca un al doilea sau al treilea loc de parcare să nu poată fi folosit decât după ce acesta este cumpărat.

Am remarcat pavajele prietenoase cu mediul. Sunt dintre cele care lasă solul să respire și gazonul să crească, astfel că apa de ploaie nu băltește, iar asfaltul nu se încinge. La limita acestui areal a început în 2020 construcția a două blocuri turn, cu vedere panoramică asupra pădurii și a întregii zone de nord a orașului.

Greenfield, orașul din pădure
O altă caracteristică, care merită lăudată și încurajată este amenajarea unor locuri speciale pentru parcarea bicicletelor. Scapi de grija de a urca bicicleta în casă, o ai mereu la îndemână, ceea ce te va face să o folosești mai mult și mai des.

A doua zonă terminată este Ansamblul Salcâmilor, ce cuprinde 36 de blocuri cu șase etaje și apartamente cu una, două, trei și patru camere. Regimul de înălțime este P+6. Este evidentă distanța foarte mare dintre blocuri, zonele verzi, spațiile de joacă pentru copiii, îngrădite și foarte bine mobilate cu ceea ce le place celor mici.

Ceea ce este de apreciat sunt zonele în care sunt amplasate pubelele pentru gunoi. De cele mai multe ori felul în care arată acestea sunt un indicator de certitudine pentru gradul de civilizație al locuitorilor. Există pubele pentru colectare selectivă (și chiar se face colectare selectivă), locul este curat, împrejmuit cu un gard din lemn (sau cel puțin așa pare) și este acoperit astfel încât să fie funcțional și accesibil și când ploua, și când ninge.

Greenfield, orașul din pădure
Ansamblul Platanilor a fost ridicat în perioada 2016 – 2019, pe o suprafață de 10 ha și cuprinde 944 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, în 39 de blocuri. În prezent Ansamblul Platanilor numără 2.000 de locuitori, care se adaugă celorlalți 4000 din celelalte cartiere.

Una dintre caracteristicile pe care le prezintă dezvoltatorul celor care sunt interesați de locuințele din Greenfield se referă la calitatea excepțională a indicatorilor urbanistici, care în acest complex rezidențial are valoarea maximă posibilă. Acest indicatori de excepție este exprimat așa „CUT<1”. Cum acesta prescurtare nu spune nimic am intrat în profunzimea… indicatorului.

Așa am aflat că echilibrul între mediu și zonele construite se definește prin POT și CUT. POT este procentul de ocupare al terenului de către amprenta la sol a unei construcții și este raportul dintre suprafața construită și toată suprafața terenului pe care se construiește, iar CUT este Coeficientul de Utilizare a Terenului și arată raportul dintre Suprafața Construită Desfășurată și suprafața parcelei care conține amprenta la sol a clădirii.

Valorile CUT și POT sunt stabilite de Planul Urbanistic Zonal și au valori care sunt reglementate legal. Ideea este că aceste valori sunt garanția că blocurile nu vor fi construite nici prea aproape unele de altele, nici prea înalte pentru a umbri totul în jur. Mai mult, s-au făcut studii de însorire pentru a se stabili exact care este orientarea optimă a fiecărui imobil, dar și poziția pe care trebuie să o aibă față de cele din jur pentru ca fiecare locuință să aibă parte de maximum de lumină naturală.

PUZ-ul din Greenfield a impus pentru CUT și POT valori ideale, iar arhitecții care au făcut planurile și, ulterior constructorii, au fost obligați să le respecte. În consecință, imobilele din Greenfield sunt la distanța maximă între ele, iar regimul de înălțime este gândit pentru a permite atât o bună iluminare naturală a tuturor apartamentelor și caselor, cât și beneficiul de a vedea panorama oferită de pădure și nordul Bucureștiului.

Iar acest echilibru îl vede și cel care locuiește la etajele superioare ale imobilelor, dar și cel care se plimbă pe stradă, și cel de la etajul unu. Cu alte cuvinte se vede pădurea, fără ca aceasta să fie blocată de construcții, ceea ce oferă un confort psihic excepțional.

Greenfield, orașul din pădure
Standardizarea și dezvoltarea inteligentă, menținând în același timp personalitatea cartierelor, este una dintre caracteristicile ansamblului rezidențial care generează un sentiment plăcut de ordine și confort.

Un alt detaliu care ne-a plăcut este standardizarea construcțiilor. Deși fiecare cartier are particularitățile lui, care îi definesc, de la zonele verzi, amenajate specific cu arbori din soiuri diferite, până la detaliile legate de pavaje și fațade, construcțiile au un caracter unitar, un aer modern, plăcut și echilibrat. Beneficiul standardizării a redus costurile și a crescut eficiența energetică, ceea ce se regăsește în reducerea costurilor pe metru pătrat construit.

Greenfield, orașul din pădure
Atenția pentru zonele verzi este una dintre prioritățile dezvoltatorilor.

Combinația dintre aceste aspecte (dezvoltarea urbanistică inteligentă și standardizarea) au făcut ca în Greenfield să existe, acum, 180.000 mp spații verzi, care sunt împărțiți între parcurile private – fiecare cartier are propriul lui parc, amenajat cu alei, zone de joacă – aleile de promenadă, locurile dedicate animalelor de companie, plus zonele verzi private din jurul blocurilor.

Noi am admirat grădinile de care beneficiază toate apartamentele aflate la parter, idee complet nouă și extrem de avantajoasă. În parcuri și în zonele verzi care mărginesc aleile, precum și în jurul blocurilor au fost plantați peste 7000 de salcâmi, platani și tei.

Greenfield, orașul din pădure
Parcul Platanilor crește de la o zi la alta. Amenajat de la zero, are toate șansele să fie unul dintre cele mai plăcute locuri din Greenfield Residential. „Iubim platanii! Plantați platani!”, este mesajul unui internaut. Subscriem și noi!

O notă maximă merită și Parcul Platanilor, desfășurat pe o suprafață de 6000 mp ceea ce-l face unul dintre cele mai mari parcuri din Sectorul 1. Aici sunt terenuri de sport și fitness (acoperite cu foi de cort cu protecție UV), zone de recreere și spații de relaxare. Și da, se poate călca pe iarbă! Și din nou, da, iarba este tunsă și stropită periodic.

Facilități și oportunități

Greenfield Plaza are două beneficii majore. Este foarte ușor accesibil oricui locuiește în Greenfield și este amplasat în partea de nord a ansamblului rezidențial cartierului, exact la marginea unui parc natural și la mai puțin de 500 de metri de Pădurea Băneasa.

Greenfield, orașul din pădure
Viitorul trebuie să fie unul în care respectul pentru mediu să fie prioritar. Un prim pas îl reprezintă mașinile electrice/hibrid, iar pentru a încuraja utilizarea acestora, amenajarea unor spații de încărcare este obligatorie.

Pe numele lui oficial Greenfield Community Center are o suprafață de 32.000 mp și este în curs de dezvoltare pentru a fi în echilibru cu necesitățile celor care locuiesc aici. Zona comercială și de servicii, va cuprinde practic tot ceea ce ai nevoie să ai lângă casă: de la magazine alimentare, la bancă, salon de înfrumusețare, frizerie și curățătorie. Acum există un magazin Mega Image, farmacie, restaurant și cafenea. Există și un Penny care are un stand al celor de la Domidene – extrem de apreciat, dacă este să ne luăm după recenziile de pe Google, care oferă produse de carmangerie proaspete sau preparate tradițional.

În imediata vecinătate (asta însemnând între 10 și 20 de minute de mers cu mașina), se află Băneasa Shopping City, patru magazine Mega Image, trei Profi City și un SuperMarKet Odăi cu seră de legume și cu franciza AlcoolDiscount. La acestea se adaugă un Strip Mall, plus alte magazine și facilități, în comuna Tunari la doar 10 minute cu mașina. Plus Carrefour Feeria, Ikea, Mobexpert și zona de birouri Pipera, cu toate ale ei.

Greenfield, orașul din pădure
Până în prezent sunt 4.500 mp dedicați activităților sportive, asta însemnând terenuri de sport amenajate (tenis, baschet sau cu scop multifuncțional) și spații pentru fitness în aer liber la care au acces neîngrădit și fără vreo taxă suplimentară toți rezidenții.

Zona de fitness se află într-un proces de extindere, care va veni să completeze ceea ce deja există. În Greenfield Plaza se află o piscină acoperită și o piscină la aer liber, teren de tenis, de fotbal și un salon SPA. Peste toate, aleile din Pădurea Băneasa sunt locul perfect pentru jogging și ture cu bicicleta. Și dacă vrei mai mult de atât faci exact 15 minute până la Therme București.

Greenfield, orașul din pădure
La Moon Bistro se mănâncă foarte, foarte bine. Pizza este delicioasă, iar pastele cu fructe de mare, o nebunie! Livrează acasă, fără taxe pentru rezidenți.

Restaurantele din Greenfield și-au făcut un bun renume. Am savurat și noi la Moon Bistro – restaurant cu terasă – curcanul în crustă de parmezan cu cartofi prăjiți (din cartofi proaspeți nu congelați, pentru că aici nimic nu a fost congelat înainte de a fi gătit) și castraveți în saramură. Pur și simplu delicios. De fapt, am mancat aici în toate cele trei zile în care am stat în Greenfield și am profitat de posibilitatea de a face comanda cu livrare acasă. Aviz celor interesați: mâncarea vine fierbinte!

În prezent nu există în Greenfield o școală de stat și nici grădiniță, dar dezvoltatorii au donat terenul necesar cu o suprafață de 9.620 de mp și proiectele pentru construirea unei școli și a unei grădinițe. Lucrările au demarat la finele lui 2020 și sunt în curs, acestea fiind în responsabilitatea Consiliului General al Municipiului București. În școală și grădiniță, în fapt un veritabil centru educațional vor putea învăța aproximativ 1.000 de copii care locuiesc în Greenfield, dintre care doar în grădiniță 150 de preșcolari. Unitățile de învățământ vor avea acces direct la un drum public și vor exista și sală de sport, bibliotecă, ateliere, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă și locuri de parcare. Suprafața construită totală va fi de 7558 mp.

Pe o rază de circa zece kilometri, distanță care se poate parcurge în cel mult 15 minute, sunt 19 grădinițe cu program normal sau prelungit la care rezidenții din Greenfield își pot lăsa copiii. În ceea ce privește școlile, la acestea de poate ajunge în 10-20 de minute, fie cu mașina, fie cu microbuzele școlare. În imediata apropiere a complexului rezidențial este Școala numărul 1 din Tunari, Școala Germană Hermann Oberth, Școala Gimnazială Discovery, Școala Particulară Pipera, Școala Gimnazială 6 și 7, Școala Elena Văcărescu și școlile din Voluntari. Și trebuie spus că am menționat doar câteva dintre ele, atât de stat, cât și private, cu acreditare de la Ministerul Educației.

Greenfield, orașul din pădure
Învățământ bilingv, 70 de profesori pentru 450 de copii, clase de până în 15 elevi, acreditări și teste Cambridge, programă oglindită din programa oficială până la liceu, pregătirea și evaluările sunt după programa Cambridge International Examinations, care permite acces în universități de prestigiu. Acestea sunt elementele care definesc Avenor College.

În ciuda taxelor destul de piperate poate fi luată în calcul și Avenor College care este considerat o veritabilă oportunitate prin programele educaționale de tip Cambridge pe care le are și care se află în complexul rezidențial. Are școală primară, generală și liceu și are dublă acreditare română și britanică. Am făcut un tur al școlii și nu prea ai ce să-i reproșezi, ba chiar din contră.

„Ce bine e la mine acasă!”

Așa ciripea o copilă de vreo 7-8 ani în drum spre casă. Am mers împreună, o bucată de drum și am aflat că se mutase cu părinții într-un apartament cu patru camere, în cartierul Platanilor, că-și făcuse prieteni și abia aștepta să meargă cu părinții la piscina din Greenfield Plaza.

Aceste sunt trei dintre locurile de joacă amenajate în complexul rezidențial.
Aceste sunt trei dintre locurile de joacă amenajate în complexul rezidențial.

Puștoaica locuia în unul dintre cele peste 6000 de unități locative din Greenfield. Acestea sunt de tip studio, sau apartamente cu două, trei și patru camere și încep de la 57,80 mp și ajung până la 124 mp suprafață locuibilă. Merită punctat modul de compartimentare al acestora, foarte practic, luând în calcul nevoile reale ale unei familii și cu o foarte înțeleaptă eficientizare a spațiului.

În ansamblul rezidențial poți alege între apartamente mobilate, mobilate parțial sau nemobilate. În plus, dacă vrei poți beneficia de un consultant de design interior pentru mobilarea noului tău cămin.
În ansamblul rezidențial poți alege între apartamente mobilate, mobilate parțial sau nemobilate. În plus, dacă vrei poți beneficia de un consultant de design interior pentru mobilarea noului tău cămin.

Camerele sunt legate prin holuri corect poziționate și toate unitățile locative beneficiază de spații de depozitare. Spațiile generoase ale locuințelor sunt proiectate în linii drepte, care oferă posibilitatea de personalizare a apartamentelor în orice stil dorit.

Greenfield, orașul din pădure
Clasicele garsoniere, ideale tinerilor sunt inteligent compartimentate astfel încât au fost împărțite în trei zone: bucătărie, living și alcov. La aceasta se adaugă terasa (cu perspectivă generoasă) și baia, plus spații de depozitare generoase.

În ceea ce privește studiourile este demnă de laudă suprafața acestora. O mențiune aparte se cuvine acordată teraselor semi-acoperite pentru locuințele poziționate la etaje și grădinile superbe ale apartamentelor amplasate la parter. În plus, este foarte inspirată soluția de acces pe terasă din mai multe camere.

Dezvoltatorii oferă consultanță în drumul către noua locuință. De la alegerea celei mai bune soluții de creditare în cel mai scurt timp posibil, până la serviciile de design interior și servicii conexe pentru transportul și alegerea pieselor de mobilier, rezidenții sunt sfătuiți și ajutați pentru ca experiența achiziționării locuinței să fie una cât mai ușoară și mai plăcută.

Greenfield, orașul din pădure
Este o soluție foarte practică amenajarea bucătăriilor închise, ca variantă de compartimentare pentru apartamentele cu două, trei și patru camere. Bucătăria închisă oferă posibilități de amenajare multifuncționale pentru living, dar face și din bucătărie un loc care poate avea mai multe funcții (zonă socială, biroul de acasă). În plus, este remarcabilă posibilitatea de a avea acces la terasă, din bucătărie.

Apartamentele sunt luminoase, spațioase și finisate cu materiale de clasă premium. S-a folosit parchet laminat de tip stejar, cu grosimea de opt mm, iar pardoselile bucătăriilor și ale băilor sunt finisate cu plăci ceramice în nuanțe elegant combinate de bej și maro. S-a urmărit cu ambiție un stil practic și se poate spune că au reușit.

Modul în care au evoluat, în timp, instalațiile sanitare din primele apartamente date în folosință, arată că instalațiile sanitare sunt de cea mai bună calitate, iar izolațiile de tip hidrofug au fost făcute perfect.
Modul în care au evoluat, în timp, instalațiile sanitare din primele apartamente date în folosință, arată că instalațiile sanitare sunt de cea mai bună calitate, iar izolațiile de tip hidrofug au fost făcute perfect.

Ușile interioare instalate în locuințe sunt din lemn cu alveole de sticlă, iar ușile de acces sunt de culoarea stejarului din partea interioară și pe exterior sunt finisate cu wenge, pentru a fi în acord cu pardoselile și pereții din spațiile comune. Tâmplăria ferestrelor este realizată din profil PVC antracit, cu cinci camere de izolare termică și geamuri termopane.

Greenfield, orașul din pădure
Compartimentarea inteligentă oferă posibilitatea unor amenajări funcționale, aerisite și practice.

istemul de încălzire este montat prin pardoseală și toate instalațiile sunt conectate la centrala termică din bucătărie, care funcționează prin condensare și este de tip mural, cu putere calorică de 24 kW. Există contorizare individuală pentru utilități.

Dezvoltatorul și constructorul au folosit cele mai inovative soluții tehnice, de la fundație, până la structura de rezistență care respectă toate normele de rezistență seismică. Toate imobilele sunt realizate pe o structură de tip dual cu stâlpi și diafragme din beton armat și cu zidăria pereților din cărămidă, peste care, pe partea exterioară, s-a aplicat un sistem de izolare termică cu grosimea de 10 centimetri, care menține temperatura interioară constantă, are rol de izolator fonic și pune umărul substanțial la reducerea valorii facturilor. Grosimea zidăriei pereților interiori dintre apartamente este de 30 centimetri, iar pentru compartimentarea interioară (pereții din interior, dintre camere) sunt construiți cu grosimea de 11,5 centimetri. Spațiile comune ale blocurilor locative au pardoseli din granit.

Ce ne-a plăcut foarte tare

Greenfield este în curs de dezvoltare. Implicit asta înseamnă că sunt lucruri care trebuie reglate și puse la punct pentru că încă nu funcționează perfect. Administratorii complexului rezidențial și dezvoltatorii sunt deschiși și atenți la solicitările și opiniile celor ce locuiesc în Greenfield (inclusiv pe rețelele sociale) și, în măsura în care depinde de ei, rezolvă problemele sau caută soluții, iar acesta este un detaliu care trebuie apreciat.

Știai că verdele este singura culoare pe care ochiul uman o percepe fără efort. Mai mult, este culoarea care stimulează secreția de endorfine.
Știai că verdele este singura culoare pe care ochiul uman o percepe fără efort. Mai mult, este culoarea care stimulează secreția de endorfine.

Ne-a plăcut foarte tare să ne bem cafeaua, dimineață pe terasă. Soare blând, ciripit de păsărele, briză și verde cât vezi cu ochii. Am apreciat ideea constructorului de a pune parapeți transparenți la terase astfel încât nimic să nu blocheze panorama și să să-ți clătești ochii cu verdele pădurii.

Aleile din pădure sunt locul perfect pentru plimbare cu bicicleta, indiferent de vreme. Experiența este una dintre cele mai plăcute și produce dependență!
Aleile din pădure sunt locul perfect pentru plimbare cu bicicleta, indiferent de vreme. Experiența este una dintre cele mai plăcute și produce dependență!

Sunt circa 100 de kilometri de alei, poteci și drumuri prin pădure pe care poți merge cu bicicleta sau pe jos. Dă dependență o astfel de oportunitate!

Greenfield este locul perfect pentru a face fotografii, pentru a urmări păsări și veverițe. Poți culege ciuperci – Pădurea Băneasa produce cantități uriașe de ghebe, ai leurdă (usturoi sălbatic, Allium ursinum, pe numele oficial) primăvara înainte să apară în piață, ghiocei, viorele și brândușe.

Greenfield, orașul din pădure
Cei mai mulți dintre noi am descoperit beneficiile lucrului de acasă. Iar când poți face asta … în pădure, ai toate motivele să muncești cu plăcere și cu un randament bun.

Greenfield Residence este locul perfect în care poți lucra de acasă. Ai internet de viteză mare pe cablu și liniște. Mai mult, am văzut copii jucându-se în locurile de joacă amenajate, fără ca pe lângă ei să stea un grup compact de părinți pe post de paznici, iar asta este efectul sentimentului de siguranță pe care îl generează acest loc. În complex cei mici sunt protejați, fie că sunt în locurile de joacă, fie pe gazonul din jurului blocului și pentru că accesul în cartier este controlat, traficul este redus, iar viteza maximă admisă este de 20 km/h, plus camere de luat vederi.

Ne-am îndrăgostit de lifturi. Nu doar pentru că sunt mari, moderne, dar mai ales pentru că sunt foarte silențioase, ceea ce pentru cei care locuiesc la ultimul etaj (Greenfield spulberă mitul ultimului etaj, unde nu merită să locuiești, ba chiar din contra) sub casa liftului este o veritabilă bucurie. În blocurile din Greenfield nu ai să auzi uși de lift trântite!

Noi am stat trei zile, dar iau în calcul o perioadă mai lungă, ca o experiență personală, iar posibilitatea de a închiria apartamente mobilate complet sau parțial, direct de la dezvoltator, este o oportunitate pe care oricine o poate lua în calcul.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Cum îți recuperezi investiția de la un dezvoltator neserios? Sfatul avocatului

Articolul următor

Păreri Live Residence

Recomandăm și...