Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Investiția totală a Opus Land în Cosmopolis este de 400 de milioane de euro, iar în 2023 vor fi lansate 500 de locuințe noi

Investiția totală a Opus Land în Cosmopolis este de 400 de milioane de euro, iar în 2023 vor fi lansate 500 de locuințe noi

Opus Land Development va investi anul acesta aproximativ 50 de milioane de euro în construcția a aproximativ 500 de locuințe noi în Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidențial din România, precum și în dezvoltarea de noi facilități și a infrastructurii generale a proiectului. Investiția totală în Cosmopolis va depăși așadar pragul de 400 de milioane de euro, făcând-o una dintre cele mai mari investiții în proiecte imobiliare românești, indiferent de segmentul de piață sau regiune.

Investiția bugetată pentru dezvoltarea Cosmopolis în acest an este de aproximativ 50 de milioane de euro, cea mai mare investiție anuală în Opus Land de la începutul construcției în 2007.

În a doua jumătate a anului, strip mall-ul Cosmopolis Plaza din proiect va fi extins, cu o suprafață închiriabilă de 20.000 de metri pătrați, asemănătoare unei galerii comerciale și unui mare supermarket, care va fi implementat prin intermediul a aproximativ 50 de noi magazine. În plus, odată cu deschiderea unui magazin Lidl în Cosmopolis Plaza anul trecut, Lidl a devenit unul dintre puținii retaileri majori care a gestionat o unitate într-un proiect rezidențial local.

Tot anul acesta, proiectul va deschide un Sweat Health Club, care la 2.500 de metri pătrați va fi cel mai mare centru din rețeaua națională a companiei. Acesta va include o piscină interioară de dimensiuni semi-olimpice, un spa și o zonă dedicată divertismentului și cumpărăturilor de articole sportive.

„Recent am sărbătorit 15 ani de la Cosmopolis, timp în care am reușit să dezvoltăm un oraș, primul construit în România în ultimii zece ani. Cosmopolis nu este doar un set de blocuri, ci facilități și caracteristici specifice orașului, lista dintre care sperăm și ne vom extinde din ce în ce mai mult”, spune CEO-ul Cosmopolis Ozan Tuncer.

Până acum, Cosmopolis a construit peste 5.100 de apartamente și vile, iar populația comunității din proiect a ajuns la aproximativ 14.000 de persoane. Dezvoltarea continuă a Cosmopolis va duce la finalizarea proiectului, după o investiție totală de peste 430 de milioane de euro, în acest an cu aproximativ 5.600 de locuințe și o comunitate de aproximativ 15.000 de locuitori.

„Continuăm să identificăm și să propunem cele mai bune soluții în proiectele în care suntem implicați, fie că vorbim de noi caracteristici, dotări sau inovații tehnologice. Dezvoltarea Cosmopolis va continua în 2023 și în următorii ani, cel puțin zece ani, astfel încât dimensiunea orașului Cosmopolis va atinge o dimensiune similară cu orașele precum Curtea de Argeș sau Sighișoara”, a declarat Gabriel Voicu, Vicepreședinte – Președinte SVN România și Manager de Proiect al Companiei Cosmopolis.

Pe lângă centrul comercial, facilitățile actuale ale Cosmopolis includ două grădinițe și o școală primară, patru parcuri, o plajă privată pe lacul din apropiere, 50 de piscine în aer liber, numeroase locuri de joacă pentru copii, mai multe restaurante și cafenele, o sală de fitness, terenuri de fotbal si tenis, serviciu de paza 24/24 al proiectului si transport la stațiile de metrou Pipera si Aurel Vlaicu pe baza de abonament. În plus, biserica parohiei ortodoxe Cosmopolis a fost de curând sfințită, iar proiectul lucrează la fundațiile bisericii.

Dezvoltarea proiectului se bazează pe o viziune bine planificată pe termen lung, care este de așteptat să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de reședințe și o comunitate de peste 30.000 de oameni.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Interviu cu Doron Klein, AFI Europe România: Acum construim în București sub o autorizație veche

Articolul următor

One United Properties, afaceri de 1,2 miliarde lei, în creștere cu 4%, profit brut de 573 milioane lei, în scădere cu 5%: „Plănuim să reinvestim majoritatea acestor profituri în 2023”

Recomandăm și...