Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Păreri Live Residence

Păreri Live Residence

Live Residence este un ansamblu rezidențial situat în cartierul Giulești, în sectorul 6 al capitalei. Acesta aduce pe piață locuințe de tip garsoniere sau apartamente de 2 camere, la preț foarte accesibil și oferă locatarilor săi mai multe facilități, chiar în interiorul complexului.

Pentru a vedea oferta completă de prețuri, te invităm pe pagina de catalog a ansamblului rezidențial: Live Residence.

Păreri Live Residence

Construcție

Finisaje

Atunci când vorbim de finisajele unei locuințe, ne referim la produsul finit, la ceea ce este cel mai vizibil pentru locatar, după ce se mută în noua lui casă. Aici includem ușile de interior și cea de exterior, finisajul pereților – vopseaua, gresia și faianța din baie sau bucătărie. Calitatea acestora depinde în mare măsură de bugetul pe care dezvoltatorul îl alocă elementelor de final din ansamblul pe care îl oferă pe piață; însă, cu siguranță și felul în care sunt executate toate etapele acestor lucrări este la fel de important.

În Live Residence, locatarii vor avea parte de finisaje ce se înscriu într-un buget mediu (spre exemplu, se alocă 49 ron/ mp gresie, 40 ron/ mp de parchet, uși interior 500-600 ron); gresia și faianța sunt porțelanate, centrala termică este pe condensație, de la Romstal, ca și radiatoarele ce completează circuitul de încălzire a locuințelor. Deși finisajele din acest ansamblu nu sunt premium, ele sunt executate calitativ, cu atenție la detalii, iar rezultatul este și funcțional, dar și plăcut estetic.

Dacă facem o comparație între bugetul alocat de dezvoltator pentru aceste finisaje și cele de pe piață, putem vedea interesul sporit al acestuia pentru calitate. Astfel, în cazul gresiei și faianței, produsele de la limita inferioară de preț încep de la 23-25 RON/mp (iar suma alocată de dezvoltatorul Live Residence este de 49 de RON/mp, adică dublu). Parchetul laminat cel mai accesibil costă în jur de 20 ron/ mp, așadar cel de 40 ron de aici are cu siguranță o calitate superioară.

Instalații

Instalațiile sunt o altă parte foarte importantă a unei construcții, deoarece ele asigură confortul locatarilor, dar și evitarea producerii unor neplăceri sau accidente (aici putem vorbi de evenimente precum un scurtcircuit la instalația electrică, defecțiunea sistemului de încălzire, crăparea unor țevi de alimentare/evacuare a apei etc.). În această categorie includem instalațiile electrice, cele sanitare, dar și instalația de încălzire a locuințelor.

Ansamblul rezidențial Live Residence are instalație electrică cu produse marca Gewiss, ce includ și disjunctoare diferențiale; acestea sunt net superioare celor normale, ba chiar ele sunt obligatorii în unele țări. Astfel, siguranțele de acest tip asigură faptul că, în cazul unei probleme pe instalație, curentul se deconectează imediat; în felul acesta, se evită accidentele (de exemplu, dacă mașina de spălat are o scurgere, putem avea un accident prin curentare). 

În ceea ce privește instalația de încălzire a locuințelor, în acest ansamblu rezidențial avem centrală pe condensație marca Romstal și calorifere de la același producător; sistemul este completat de conducte de PPR, care au rolul de a transporta agentul termic de la centrală spre calorifere, fără să sacrifice puterea sa calorică (materialul fiind izolator termic, căldura apei nu se pierde pe circuit). Acest tip de centrală este unul de generație mai nouă, mult mai eficient decât cea clasică, având un consum mai mic, dar randament și durată de viață mai mare. Instalația sanitară din ansamblu sunt și ele de calitate bună și vin să completeze senzația generală de confort și siguranță; acestea includ toate țevile din locuință, ce au scopul de a alimenta, respectiv evacua apa.

Eficiență energetică

Clasa energetică în care se încadrează Live Residence este A+. Aceasta catalogare depinde de o serie de factori, corelați între ei, cum ar fi izolația termică a clădirii, sistemul de încălzire sau răcire al său, tâmplăria și ferestrele, dar și materialele din care sunt alcătuiți pereții.

În acest ansamblu, dezvoltatorul imobiliar a construit o clădire cu pereți exteriori din cărămidă ceramică, între cadrele din beton armat, ce alcătuiesc structura de rezistență; aceștia sunt izolați la exterior cu plăci de polistiren de 10 cm. Mai departe, ferestrele fiecărei locuințe sunt termopane cu 5 camere și 2 foi de geam, iar tâmplăria este de la un producător prestigios – Gealan. Fiecare locuință are centrală proprie pe condensație și încălzire prin radiatoare; pentru aceste elemente, dezvoltatorul a ales produse de la Romstal, un brand autohton, care s-a distins prin calitatea produselor distribuite.

Toate aceste elemente corelate duc la o eficiență energetică foarte bună a clădirii, astfel încât schimbul termic cu exteriorul este redus. Așadar, o temperatură ideală este mai ușor de menținut în orice anotimp, lucru pe care locatarii îl vor vedea reflectat în confortul termic de la interior, dar și în facturi mai mici.

Structură de rezistență

Proiectul Live Residence cuprinde 4 blocuri, ce vor pune la dispoziție 220 de locuințe; la data publicării acestei recenzii, doar una dintre cele 4 clădiri era construită. Structura sa de rezistență este alcătuită dintr-un sistem de cadre cu stâlpi și grinzi de beton.

Păreri Live Residence

Acest tip de structură este utilizat în general la clădirile cu mai multe etaje, datorită capacității sale de a prelua o încărcătură mare – fie ea permanentă – locuințele cu tot ce conțin ele, fie temporară – un seism, de exemplu. De asemenea, rezistența pe cadre permite și o flexibilitate mare în ceea ce privește compartimentarea interioară a blocurilor.

Pereți

În Live Residence, materialul folosit pentru pereți este cărămida ceramică; la exterior, acest material vine în completarea structurii de rezistență din beton armat, pereții având aici o grosime de 30 cm. Este de menționat rar întâlnim pereți exteriori atât de groși. Faptul că s-a folosit cărămidă de 30 cm și nu de 25 denotă un interes foarte crescut al dezvoltatorului pentru confortul locatarilor. Cărămida ceramică are proprietăți deosebite, fiind foarte rezistentă la îngheț și la fluctuațiile mari de temperatură. Ea are și inerție termică – adică pereții preiau temperatura mediului ambiant, ideal atunci când interiorul locuinței este încălzit, iar la exterior avem izolație.

Păreri Live Residence

Acest lucru contribuie la o mai bună eficiență energetică a clădirii, împreună cu restul elementelor (izolația exterioară, ferestre și tâmplărie, sisteme de încălzire); rezultatul este acela că locatarilor le este mai ușor de menținut o temperatură optimă în locuință, indiferent de anotimp. De asemenea, cărămida ceramică este foarte des utilizată pentru clădiri rezidențiale sau publice, deoarece asigură o izolație fonică de calitate.

Interior

Compartimentare, spațiu disponibil

Locuințele din Live Residence sunt destul de micuțe, dar compartimentate bine și cu suficientă lumină naturală. În cazul garsonierelor, acestea au o suprafața utilă de 34 mp. Apartamentele de 2 camere sunt disponibile în 2 configurații de compartimentare, ambele oferind 56 mp utili.

Posibilități de mobilare, circulație comodă prin locuință, funcționalitate

Analiză Arhitecturală Garsonieră

La garsonieră, holul este adecvat ca și suprafață, permițând libertate de mișcare locatarului; singura mică problemă o reprezintă prea multe goluri de uși pe o suprafață redusă; însă, ele nu se deschid în așa fel încât să rănească pe cineva sau să blocheze culoarul de trecere, ci spre interiorul camerelor. De asemenea, este important că deschiderea lor se face fără să lovească piese de mobilier sau obiectele sanitare. Camerele, deși nu foarte mari, sunt bine organizate, astfel încât permit amplasarea unor piese de mobilier de bază și circulația lejeră printre ele. Balconul are 2 uși de acces, dinspre bucătărie și camera de zi; acest lucru limitează însă spațiile de depozitare din camerele respective – era suficientă una singură.

Păreri Live Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Analiză Arhitecturală Apartament 2 camere tip I

La apartamentul de 2 camere de tip I, holul este alcătuit din două bucăți, cea de-a doua fiind cam îngustă; bucătăria include și locul de luat masa, fără însă a îngloba corect și metri pătrați aferenți acestuia (așadar circulația în cameră devine mai dificilă, între masă și mobila încorporată). Livingul este potrivit ca și suprafață, doar că ușa de acces spre balcon se deschide la limită între canapea și comoda TV (așa cum apar ele pe proiect, însă configurația camerei nu permite mult spațiu de manevră, în ce privește amplasarea mobilierului).

Păreri Live Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Analiză Arhitecturală Apartament 2 camere tip II

Ultimul tip de apartament de 2 camere are același tip de hol prea îngust, dar și o configurație ușor ciudată între baie și dormitor, prima luând puțin din spațiul celei de-a doua încăperi; din aceasta cauză, ușa de la dormitor se deschide spre un perete ce îngrădește puțin circulația firească. Bucătăria este în schimb destul de spațioasă, iar camerele sunt luminoase.

Păreri Live Residence

Îți recomandăm să faci o vizionare pentru a înțelege mai bine compartimentarea acestui model de locuință. Poți face solicitare pe pagina locuinței de pe catalogul nostru:

Iluminare naturală a camerelor, aerisire în baie

Băile din locuințele de aici nu au fereastră, indiferent de tipul și configurația de care vorbim, neavând acces la pereții exteriori ai blocului. Restul încăperilor sunt în schimb bine iluminate natural, făcând spațiul interior al apartamentelor și garsonierelor din Live Residence mai plăcut.

Locație

Live Residence se află în București, pe Calea Giulești, la numărul 413, într-o zonă liniștită de case, aproape de Lacul Morii și Parcul Crângași.

Cartier/ zonă

Ansamblul rezidențial este localizat în sectorul 6 al capitalei, în nord-vestul acesteia. Aflat în cartierul Giulești, într-o zonă de case, complexul oferă acces locatarilor spre Pasajul Grant și Pasajul Basarab, care se leagă cu mai multe puncte de interes ale Bucureștiului.

Transport public

Dacă locuiești în Live Residence, ai acces spre mai multe stații de autobuz din zonă; poți ajunge la ele și pe jos, după aproximativ 8-9 minute de mers. Pe Calea Giulești există și linie de tramvai, cele mai apropiate stații fiind la 6-8 minute de mers pe jos de complex; acesta duce direct la stația de metrou Crângași (așadar, drumul până aici îl puteți face doar cu un mijloc de transport, fie că vorbim de cel în comun sau mașina personală).

Traficul în zona ansamblului nu este foarte aglomerat, nici măcar la orele de vârf, un avantaj clar pentru locatari. El se aglomerează puțin spre zona Podului Grant, însă de obicei nu au loc blocaje importante pe această rută.

Lifestyle

Deși ansamblul se află într-o zonă ce poate părea periferică la prima vedere, acesta compensează cu faptul că oferă mai multe facilități în interiorul său. În plus, locatarii au acces destul de rapid (în jur de 10 minute cu mașina) spre zona de metrou Crângași, unde există spații verzi, mai multe magazine mari, dar și câteva centre sportive sau de wellness.

Păreri Live Residence

Facilități în ansamblu/ în apropiere

Complexul rezidențial promite mai multe facilități destinate locatarilor săi, precum locuri de joacă pentru copii, piste de bicicletă, piscină și SpA, parcări, dar și un spațiu comercial la demisolul primul bloc. Toate acestea sunt în curs de construcție și reprezintă avantaje clare pentru cei ce vor alcătui comunitatea din Live Residence.

În plus, în apropierea ansamblului avem și spații de relaxare în aer liber (cum ar fi Parcul Crângași sau Lacul Morii), dar și câteva restaurante sau localuri; tot la capitolul agrement, menționăm și Magic Place Aqua Park (parc acvatic cu numeroase atracții) sau sala de fitness Club Arena Sports.

Rămânem în zona metrou Crângași, unde locatarii își pot face cumpărăturile de la complexul Auchan Crângași (la 6 minute), precum și de la un magazin Lidl sau Mega Image. Există și un mall mai important în zonă – Centrul Comercial Orhideea, la 10 minute distanță, în cartierul apropiat Grozăvești, unde găsim hipermarketul Carrefour și magazine precum Flanco, Deichmann sau Kenvelo.

Dacă vorbim de familii cu copii care locuiesc în Live Residence, acestea au avantajul că în zonă se află mai multe școli (precum Școala Gimnazială nr. 153 sau nr. 162, aflate la 2-3 minute cu mașina), dar și grădinițe (Grădinița Albina, Grădinița nr. 37 cu Program prelungit – la 6-8 minute), sau Genius After School.

Siguranță și curățenie

Ansamblul rezidențial Live Residence este închis cu poartă, așadar accesul în interior este restricționat. Acest lucru sporește gradul de siguranță al locatarilor din complex.

Deși această parte a capitalei este cunoscută ca una mai periferică și populată de persoane defavorizate, în ultimii ani cartierul a cunoscut o evoluție în direcția bună. În zonă s-au dezvoltat diverse ansambluri și tot mai multe familii bune aleg să se mute aici. Principalele avantaje ale zonei, care atrag acești clienți, sunt locuințele foarte ieftine, dar și accesul la diverse facilități, precum Parcul Crângași, Lacul Morii, centre comerciale (Auchan, Lidl, Complex Orhideea), săli de fitness sau wellness (Magic Park Aqua Place – parc acvatic cu piscine, tobogane, bazin cu valuri etc.).

Comunitate, tipologie client

Dacă luăm în considerare tipul de locuințe, cu spațiu mai limitat (vorbim de garsoniere sau apartamente de 2 camere), aici vom găsi mai ales tineri. Aceștia sunt atrași în primul rând de prețul foarte bun al unităților, putem spune chiar (printre) cele mai accesibile din zona Giulești.

Însă ansamblul poate atrage și familii tinere cu un copil (spațiul fiind prea limitat pentru familii mai mari), ce sunt la început de drum, care vor să se bucure de facilitățile incluse – locuri de joacă pentru cei mici, piste de biciclete sau siguranța complexului închis.

Arhitectură, drumuri, trotuare

Calea Giulești este o stradă ce unește cartierul omonim cu Pasajul Basarab; ea face și legătura dintre ansamblul rezidențial Live Residence și zona mai ofertantă aflată dincolo de Podul Grant. Aici găsim stația de metrou Crângași, mai multe centre comerciale importante, dar și posibilități de agrement (săli de fitness, parc acvatic, spații verzi).

În ceea ce privește ansamblul rezidențial în sine, acesta este închis cu poartă; el este încă în curs de dezvoltare, dar va cuprinde 4 blocuri de locuințe (primul dintre acestea este deja ridicat). Conform proiectului, aceste imobile vor avea suficientă distanță între ele, cât să asigure intimitatea locatarilor. Vederea, în mare măsură, nu va fi obstrucționată, mai ales că aici nu sunt alte clădiri înalte, fiind o zonă de case. Străzile din Live Residence sunt relativ înguste, dar proiectantul a luat în calcul și spațiul necesar pentru parcări supraterane, în interiorul ansamblului.

Păreri Live Residence

Investiție

Prețul

Apartamentele din Live Residence se vând la un preț foarte accesibil, putem spune chiar cel mai accesibil din zona Giulești. Astfel, veți plăti în jur de 1.160 EUR/mp, media din zona de nord-vest a capitalei fiind de 1436 EUR/mp. Dacă achiziționezi o locuință în prima fază de dezvoltare a proiectului, vei plăti 37.000 EUR pentru o garsonieră și 61.000 EUR pentru oricare dintre cele 2 tipuri de apartamente de 2 camere. Metodele de plată pe care le poți alege dacă vrei să cumperi o locuință aici sunt cele standard – Credit Ipotecar, Programul ”Noua Casă”, dar și plata cash.

Revânzare

În ultimii ani (din 2015 până în prezent), tendința prețurilor la apartamentele din zonă este una de ușoară creștere; astfel, la momentul redactării acestei recenzii, prețul mediu de vânzare în cartierele Giulești -Crângași în luna martie 2021 era de aproximativ 1436 EUR/mp. Aceasta reprezintă o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Conform unei alte surse, prețul mediu general al locuințelor din București în anul 2021 este de 1434 EUR/mp, așadar aproape identic cu cel din cartierul Giulești; diferența vine din faptul că la nivelul întregii capitale, creșterea față de anul anterior este de doar 1,3%. De aici putem spune că zona Giulești cunoaște o apreciere pe piața imobiliară puțin mai accentuată, față de media orașului.

Putem concluziona că este o idee bună să investești într-o proprietate din această locație, lucru susținut de tendința de creștere a valorii lor pe piață și de dezvoltarea generală a acestei zone din ultimii ani.

Închiriere

Chiriile în zonă încep de la 300 EUR (cu prețul mediu în jur de 330-360 EUR) și diferă bineînțeles în funcție de tipul locuinței și numărul de camere disponibile. Un alt grafic ne arată că  piața chiriilor din Giulești a scăzut față de anul 2019, de la o valoare medie de 434 EUR la acel moment, la 396 EUR în 2021.

Concluzie finală

Live Residence este un ansamblu rezidențial în care dezvoltatorul pune accentul pe confortul viitorilor locatari, ce vor alcătui comunitatea de aici. Acest lucru este evident din mai multe perspective – vorbim în primul rând de facilitățile pe care el le-a inclus în complex, precum locuri de joacă, piste de bicicletă, parcări, dar și un spațiu comercial, ce se află la demisolul primului bloc construit. Mai departe, menționăm și tipul de finisaje și materiale folosite aici  – deși nu sunt premium, ele sunt de calitate bună, cu un buget alocat peste medie.

Locația ansamblului este mai periferică – acesta se află în cartierul Giulești, în sectorul 6 al capitalei; însă Live Residence reușește să își găsească destule calități care să compenseze acest aspect. Astfel, locatarii au acces la numeroase beneficii din zona adiacentă, în cartierele Crângași și Grozăvești – aici putem găsi parcuri, centre comerciale importante, școli și locuri de agrement.

În concluzie, Live Residence aduce pe piață o ofertă interesantă, în care prețul extrem de accesibil și zona nu din cele mai populare, se completează perfect cu beneficiile unei construcții de calitate și ale facilităților incluse. Pentru tinerii dornici de a avea propriul cămin, dar și pentru familiile cu un copil, aflate la început de drum, acest ansamblu rezidențial poate fi o alegere foarte inspirată.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Greenfield, orașul din pădure

Articolul următor

Păreri Salciei Residence

Recomandăm și...