Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Investitorii instituționali încep să își facă simțită prezența pe piața din România

Investitorii instituționali încep să își facă simțită prezența pe piața din România

Într-o mișcare strategică menită să răspundă cererii crescute de pe piața imobiliară, dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a lansat o ofertă de închiriere pentru un segment din stocul de locuințe finalizate din București. Această inițiativă, susținută financiar de investitori instituționali, va include inițial aproximativ 120 de unități, reprezentând 15% din locuințele finalizate în ansamblurile Marmura Residence și Avalon Estate, ambele fiind prezente și în catalogul eDezvoltator.ro și auditate de experții noștri.

Investitorii instituționali încep să își facă simțită prezența pe piața din România

În acest context, este esențial să explicăm ce înseamnă un “investitor instituțional” în sfera imobiliară. Acești investitori sunt entități financiare de anvergură, cum ar fi fondurile de investiții, băncile sau companiile de asigurări, care investesc în active imobiliare în numele unui colectiv de investitori. În cazul de față, fondurile Meta Estate Trust și Encore Capital Trust se numără printre astfel de investitori instituționali pe piața din România, contribuind semnificativ la finanțarea și dezvoltarea proiectelor imobiliare de mare anvergură.

Investitorii instituționali încep să își facă simțită prezența pe piața din România

Maggie Kitshoff, Partener Office & Residential în cadrul Prime Kapital, a subliniat că atât cererea de vânzări, cât și cea de închirieri, sunt într-o creștere semnificativă. În acest sens, compania a decis să extindă oferta, incluzând acum și opțiunea de închiriere. Aceasta a menționat că sunt în curs de amenajare 120 de apartamente și townhouse-uri destinate închirierii, limitând astfel oferta pentru persoanele interesate de achiziționare.

De la debutul său în 2018, Prime Kapital a finalizat peste 800 de unități în București, cu alte 800 în construcție, planificate pentru finalizare până la sfârșitul anului 2023 și în primul trimestru al anului 2024, în Iași și Ploiești. Compania oferă și servicii de administrare a proprietăților în numele asociațiilor de proprietari, pentru o perioadă de cinci ani de la finalizarea proiectelor rezidențiale.

Investitorii instituționali încep să își facă simțită prezența pe piața din România

Kitshoff a adăugat că toate proiectele includ facilități precum soluții de parcare subterană, spații verzi, zone de joacă, un Community Center în Marmura Residence și un Clubhouse în Avalon Estate. Prețurile pentru închiriere vor începe de la 450 de euro pe lună, plus TVA.

În concluzie, această mișcare strategică de către Prime Kapital subliniază dinamica pieței imobiliare actuale, cu o cerere în creștere atât pentru opțiuni de cumpărare, cât și de închiriere. Este de așteptat ca această inițiativă să atragă un interes semnificativ, mai ales în contextul în care ansamblurile Marmura Residence și Avalon Estate sunt deja recunoscute și apreciate pe piața imobiliară, fiind listate și pe portalul eDezvoltator.ro, unde potențialii chiriași pot găsi informații detaliate și actualizate despre aceste proiecte.

Investitorii instituționali încep să își facă simțită prezența pe piața din România

În acest peisaj dinamic al pieței imobiliare, eDezvoltator.ro joacă un rol crucial, servind ca un hub centralizat pentru colectarea datelor empirice în timp real. Este important de menționat că aceste date sunt ulterior modelate și analizate de CELSO Data Science, pentru a crea produse de consultanță de înaltă calitate, destinate investitorilor instituționali. Aceste instrumente sofisticate de analiză permit investitorilor să ia decizii informate, bazate pe date, în ceea ce privește optimizarea randamentului investițiilor lor. Prin combinarea expertizei în data science cu o înțelegere profundă a pieței imobiliare, suntem în măsură să oferim perspective unice și recomandări personalizate care pot contribui la maximizarea profiturilor și la identificarea oportunităților emergente în sectorul imobiliar. Aceasta subliniază încă o dată valoarea adăugată pe care eDezvoltator.ro și CELSO Data Science o aduc în ecosistemul imobiliar din România.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Descoperă Magia Teatrului: De Ce Teatrul Național București Este O Experiență Culturală De Neratat

Articolul următor

Ateneul Român: O Experiență Culturală Valorată de Iubitorii de Muzică de toate Vârstele

Recomandăm și...