Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Amber Gardens

Amber Gardens

Strada 1 Decembrie 1989, Nr. 161, Tunari, Tunari, Ilfov - Nord

Actualizat pe 2022-08-25
Ansamblul rezidențial Amber Gardens din București
Ofertă de preț neclară, te rugăm completează formularul pentru mai multe detalii despre oferta Amber Gardens!
ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul Amber Gardens și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului, Emil Petre , pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Ansamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din BucureștiAnsamblul rezidențial 67 din București

Amber Gardens Pereți, tavan și uși interioare

Acoperire pereți cu lambriu

Ne-a surprins la modul cel mai plăcut faptul că s-au folosit lambriuri pentru locuințele din Amber Gardens. Este o tehnică folosită în special la proprietățile de lux și oferă încăperilor un aer foarte elegant.

Tavane cu decorațiuni

Tavanele locuințelor din Amber Gardens au fost decorate cu inserții speciale, oferind un plus de eleganță încăperilor. Decorațiunile de acest tip sunt costisitoare și destul de dificil de realizat.

Uși din lemn masiv

În Amber Gardens au fost instalate uși de interior din lemn masiv, un detaliu interesant, care denotă interesul dezvoltatorului pentru calitatea materialelor folosite.

Amber Gardens Gresie, faianță și parchet

Gresie premium

Dezvoltatorul ansamblului Amber Gardens a vrut să își răsfețe locuitorii, motiv pentru care a instalat gresie de top, mult mai scumpă decât cea uzuală.

Faianță premium

Faptul că s-a folosit acest tip de faianță în locuințele din Amber Gardens este o dovadă că dezvoltatorul a luat în calcul toate detaliile și a vrut să ofere locatarilor confort maxim în noile lor case.

Parchet stratificat

Dezvoltatorul Amber Gardens a ales să monteze parchet stratificat, o variantă mult mai rezistentă decât cel laminat, dar și considerabil mai scumpă.

Amber Gardens Instalație termică

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Amber Gardens folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale. Un alt aspect important este că vei putea porni sau opri centrala de la distanță, printr-o aplicație de smartphone.

Distribuție prin pardoseală

În Amber Gardens s-a ales încălzirea în pardoseală, o soluție prin care agentul termic este distribuit prin conducte de tip PEX-Al, direct sub pardoselile locuinței. Practic, conductele încălzesc pardoseala la aproximativ 25 de grade iar aceasta păstrează o inerție termică de-a lungul timpului, ceea ce reduce semnificativ energia consumată și implicit costurile.

Controlul temperaturii în fiecare camerele

Locuitorii din Amber Gardens vor putea regla temperatura în fiecare cameră datorită terminalelor de control instalate în fiecare încăpere. Centrala termică poate fi controlată printr-o aplicație mobilă, astfel că vei putea regla temperatura din interior, la valoarea de confort dorită, chiar și atunci când nu ești acasă. Este metoda care aduce economii și te ajută să fie cald atunci când ajungi acasă.

Amber Gardens Instalație electrică

Siguranțe cu protecție la curentare

În Amber Gardens s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea), marca Schneider Electric . Trebuie menționat că unele locuințe din Amber Gardens sunt racordate la o linie de curent trifazic, ce permite utilizarea unor consumatori cu sarcină foarte mare precum aparatele de sudură sau încărcătoare EV. De asemenea, pentru o protecție suplimentară a circuitelor sensibile, s-au instalat inclusiv descărcătoare anti-fulger.

Circuite dedicate pentru consumatorii mari

Locuințele din Amber Gardens beneficiază de circuite speciale, dedicate consumatorilor mari. Deși poate să pară un detaliu mărunt, aceste circuite contribuie semnificativ la siguranța locatarilor deoarece permit utilizarea unor electrocasnice cu putere foarte mare precum uscătoarele de rufe, cuptoarele sau plitele electrice, fără a încărca instalația standard a casei. Această supraîncărcare este considerată un factor de risc ce poate duce la apariția incendiilor, iar soluția dezvoltatorului este una inteligentă care oferă un plus important de siguranță.

Terminale electrice de lux

În locuința auditată de noi, din Amber Gardens, s-au instalat terminale moderne, din metal . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt semnalizate cu LED, pentru a fi vizibile noaptea De menționat că dezvoltatorul a prevăzut locuințele cu un spațiu special pentru router-ul WiFi astfel încât acesta să fie ușor accesibil pentru linia de internet, fără să fie vizibil în casă.

Amber Gardens Instalație sanitară

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Amber Gardens vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată. Aceasta uneori are gust de clor, de aceea mulți locuitori ai orașelor mari preferă să cumpere apa potabilă îmbuteliată. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit și nu este un dezavantaj, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Amber Gardens sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Imposibil de inundat!

Locuințele din Amber Gardens beneficiază de scurgeri în pardoseală atât în baie, cât și în bucătărie. Practic, e aproape imposibil să provoci o inundație accidentală deoarece oriunde există o chiuvetă, cadă sau cabină de duș există și o scurgere în pardoseală.

Amber Gardens Izolația fonică

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în Amber Gardens sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 13cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul Amber Gardens, pereții interiori au 13cm grosime și au fost construiți din .

Ferestre cu trei foi de sticlă - ”tripan”

Dezvoltatorul Amber Gardens a montat ferestre cu trei straturi de geam sau „tripan” sau „triplex”, cum sunt ele cunoscute popular. Deși din punct de vedere termic diferența dintre două și trei foi de geam nu este atât de mare, din punct de vedere fonic, aceasta este semnificativă și nu veți avea probleme cu zgomotul din exterior nici când fac vecinii petreceri.

Amber Gardens Izolația termică

Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 45 cm grosime, din care 15 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În Amber Gardens, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din Amber Gardens au o grosime de 45 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul Amber Gardens a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 15 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Acoperișul este izolat folosind spumă poliuretanică iar plafonul cu vată minerală

Stratul dublu de vată minerală - la nivel de plafon și la nivel de șarpantă, oferă clădirilor din Amber Gardens o excelentă izolație termică, realizând practic un triplu strat cu golul de aer dintre cele două rânduri de izolații. Astfel de sisteme se folosesc la casele pasive.

Ramele ferestrelor au 7 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt foarte importante în ceea ce privește izolația termică a unei locuințe. În Amber Gardens s-au folosit profile cu mai mult de 5 camere, adică la un nivel superior celor standard.

Amber Gardens Hidroizolația

Subsoluri hidroizolate cu membrană din polietilenă

Membrana din polietilenă este un strat gros de hidroizolație care va proteja pe termen lung fundațiile și subsolul de orice infiltrație din sol.

Plafoane sau acoperișuri hidroizolate cu membrană din polietilenă

Membrana din polietilenă este similară cu cea de PVC - un strat gros care se aplică deasupra plafoanelor pentru a asigura o bună impermeabilitate. Deși existau variante mult mai ieftine, în Amber Gardens s-a folosit acest sistem pentru a izola acoperișurile clădirilor.

Terasele sunt hidroizolate cu membrană din polietilenă

În Amber Gardens, terasele au fost izolate suplimentar folosind o membrană din polietilenă, un material scump și foarte eficient pentru impermeabilizări de acest tip.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Amber Gardens. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Amber Gardens sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Amber Gardens, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Amber Gardens:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

Poți face cumpărături din cadrul supermarketului din ansamblu sau poți merge la Penny, Lidl, Profi sau Mega Image Otopeni ce se află la cinci minute de mers cu mașina pe strada 23 August din Amber Gardens. Dacă ai uitat să cumperi ceva poți merge vizavi de complex la supermarketul Mega Image. Dacă ai drum prin Tunari sau Voluntari poți face cumpărături de la magazinele de acolo. O altă opțiune este hipermarketul Carrefour din incinta Băneasa Shopping City.

Piața agroalimentară e în zonă!

Fiind o zonă cu multe case în jurul ansamblului cu siguranță găsești să cumperi fructe, legume și alte produse naturale din mici băcănii. În caz că ai drum prin Tunari poți face aprovizionarea din Piața Tunari (strada Mihai Eminescu). De asemenea, în 15 minute ajungi în Piața Băneasa sau Piața Voluntari. Vizavi de Primăria Otopeni vei găsi și Piața Otopeni, astfel în drumul tău spre casă cu siguranță găsești cel puțin o piață de unde poți cumpăra tot ce ai nevoie.

Nu ai nicio galerie comercială în apropiere

Dacă vrei să mergi la mall, poți ajunge în 15-20 de minute la Băneasa Shopping Center sau la Pipera Plaza. Aici găsești restaurante, multe magazine consacrate (Brico Depot, Jysk, Altex, Ikea, Dedeman, Emag, Metro) ,cinematograf sau hypermarket. La numai cinci minute de mers cu mașina găsești și un Strip Mall pe Calea Bucureștilor 70. În zona Otopeni poți merge la centrul comercial DN1 Value Center unde poți ajunge în 15 minute cu mașina. Pe strada Erou Iancu Nicolae se află și Jolie Ville Galleria, un centru comercial mai mic.

Amber Gardens:Educație

Găsești școala la câteva minute de Amber Gardens!

Copiii din Amber Gardens au acces la cele mai bune școli internaționale din capitală: Școala Americană, Olga Gudynn, British School sau Avenor College. Toate acestea sunt de tip privat, folosesc metode moderne de predare - învățare, rezultatele copiilor care studiază aici fiind cea mai bună recomandare. Dezvoltatorii au în vedere și construirea unei școli în interiorul ansamblului, astfel părinții îi știu în siguranță pe școlari și nu mai pierd timp în trafic pentru a ajunge la altă unitate de învățământ.

Găsești o grădiniță în apropiere de Amber Gardens

Se are în vedere construirea unei grădinițe pentru copiii care locuiesc în Amber Gardens. Între timp pot alege să meargă la grădinițele din zonă, precum Grădinița Pinocchio sau Gentle Education, amplasate la maxim zece minute de mers pe jos pe strada Primăverii. Grădinița Pinocchio este de tip privat, dotată modern, cu mobilier ergonomic, cu loc de servire a mesei și cu spațiu pentru somnul de amiază. De asemenea, cei mici își pot aniversa aici zilele aniversare. La numai cinci minute de mers cu mașina se află încă două grădinițe iubite de preșcolari, Grădinița nr. 1 Tunari și Grădinița cu program prelungit nr. 4 Otopeni, acestea fiind instituții de stat. Bineînțeles nu lipsesc nici grădinițele de prestigiu, cele mai de succes din capitală - Olga Gudynn și Avenor College - situate la maxim 15 minute depărtare.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

La numai două minute de mers cu mașina din Amber Gardens cei mici pot merge la unul dintre cele două centre educaționale din Tunari - Smarty Kids și Centrul Piticot. Smarty Kids este cel mai inovator centru pentru copii de aritmetică mentală, aici își dezvoltă memoria, concentrarea și gândirea logică, învață să citească singuri și își însușesc noțiuni de educație financiară. Vârsta minimă de înscriere este de patru ani, iar cea maximă de 10 ani. Centrul Piticot oferă servicii de creșă, grădiniță, afterschool și școala de vară. Acesta este de tip privat, tarifele variind în funcție de programul și activitățile alese.

Amber Gardens:Recreere

Te poți plimba cu cel mic în parcul din ansamblu!

Amber Gardens are propriul parc unde vei putea petrece timp în natură alături de cei mici. Beneficiul este cu atât mai important cu cât nu sunt parcuri amenajate în zona limitrofă a complexului rezidențial.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

În timpul liber cei mici se pot juca la locul de joacă din Amber Gardens, însă se poate aglomera ușor fiind doar unul singur. Alte variante sunt locurile de joacă din cartierele vecine sau din cadrul parcurilor din apropiere, precum Parcul Unirii Otopeni sau Parcul Tunari. La numai zece minute de mers cu mașina pot merge la Milaneze Playground pe Calea Bucureștilor, un loc de joacă spectaculos cu tematică marină. Pe Șoseaua București - Ploiești se află și Kiddo Play Academy, o locație perfectă pentru distracție maximă - include zece zone diferite pentru distracție maximă și un loc unde părinții și copiii pot servi masa.

În comunitatea rezidenților din Amber Gardens se organizează des activități cu copiii

Poți petrece timp liber în familie în Pădurea Băneasa sau la Grădina Zoologică către care se va realiza și o cale de acces directă. Pentru activități acvatice poți merge oricând la Water Park Otopeni sau la Therme București. Dacă îți plac plimbările cu caii poți merge la Equestria pe Șoseaua București - Ploiești (20 de minute de mers cu mașina). Pentru iubitorii de curse, în apropiere se află AMC Kart, iar pentru pasionații de adrenalină Edenland Park este locul perfect (parc de agrement în pădure situat pe strada Cantonului, Balotești).

Amber Gardens:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În Amber Gardens te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în Amber Gardens nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Locuri de joacă împrejmuite

Zonele de joacă de lângă sau din interiorul Amber Gardens sunt împrejmuite și sunt plasate departe de străzi, pentru ca cei mici să fie în deplină siguranță, iar joacă să se desfășoare fără incidente

Amber Gardens:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin Amber Gardens este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Pe stradă, nu ai unde să arunci gunoiul

La fel ca în multe alte ansambluri, am fost dezamăgiți să vedem că nici în Amber Gardens nu există destul de multe coșuri de gunoi stradale, fapt pentru care sunt gunoaie pe jos.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din Amber Gardens par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

Amber Gardens:Transport public

Nu ai acces la metrou

Din păcate, cei care locuiesc în Amber Gardens nu au deloc acces la metrou.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Amber Gardens, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 135.

Stai departe de centru

Amber Gardens este amplasat la periferia capitalei, deci îți va fi destul de greu să ajungi în centru, deci nu este recomandat dacă faci des drumuri în zonele centrale.

Amber Gardens:Socializare

Ai piscină chiar în ansamblu

În Amber Gardens vei găsi cel puțin o piscină la care se strâng locuitorii din zonă. Aici îți vei cunoaște vecinii și vă veți distra împreună.

Nu ai niciun local în ansamblu sau în apropiere

Dacă îți place să ieși la o cafea cu prietenii, va trebui să vă duceți spre oraș deoarece în Amber Gardens sau în apropiere nu vei găsi nicio cafenea, terasă sau restaurant.

Mall-ul este destul de departe

Dacă locuiești în Amber Gardens va trebui să conduci minim 15 minute până la cel mai apropiat mall.

Amber Gardens:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din Amber Gardens pentru a ajunge la ea.

Poți face jogging pe lângă casă

Dacă îți place să faci câte o repriză de alergare dimineața sau seara, Amber Gardens este perfect pentru tine deoarece există alei de jogging chiar în interiorul ansamblului.

Vei face cam un sfert de oră până la cel mai apropiat parc

Dacă locuiești în Amber Gardens și vrei să ajungi la cel mai apropiat parc pentru a alerga, va trebui să te deplasezi cu mașina pentru că în apropiere nu este nici un parc.

Amber Gardens:Persoane cu dizabilități fizice

Nu sunt rampe de acces

Din păcate, dezvoltatorul Amber Gardens nu a prevăzut niciun tip de rampă de acces în clădiri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Nu există locuri de parcare rezervate

În Amber Gardens, am văzut locuri de parcare rezervate în fața reședințelor însă nu și lângă clădirile publice precum magazine sau școală.

Uși la nivel cu podeaua

Majoritatea ușilor din spațiile publice și cele private din Amber Gardens sunt la nivel cu podeaua, astfel facilitând semnificativ deplasarea cu scaunul cu rotile.

Amber Gardens:Persoane cu dizabilități senzoriale

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din Amber Gardens nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Stații de încărcare EV lângă Amber Gardens

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Penny la 1 km - 2 locuri - 1 locuri
Renovatio e-charge la 5 km - - - 1 locuri
Rompetrol la 2 km - 2 locuri - 1 locuri

Stații de încărcare EV private

Racordare la curent trifazic

Casele din Amber Gardens sunt racordate la curent trifazic, ceea ce le permite instalarea unor consumatori foarte mari precum un supercharger rezidențial care poate consuma în burst-uri de peste 100 kWh, cât 50 de aparate de aer condiționat simultan. Instalațiile normale (monofazice) rareori au capacitatea de a prelua astfel de sarcini spontane.

Linie dedicată pentru consumatori mari

Instalațiile electrice ale caselor din Amber Gardens au linii de forță, dedicate consumatorilor mari. Acesta este un semn că dezvoltatorul a prevăzut tranziția către creșterea consumului de energie electrică. Acest detaliu este foarte important deoarece, probabil, dezvoltatorul Amber Gardens a prevăzut inclusiv circuite speciale pentru stații de încărcare rezidențiale de mare putere.

Casele au car-port sau garaj

Cei care locuiesc în Amber Gardens la case pot parca mașinile în interiorul curții, ceea ce le permite instalarea facilă a stațiilor de încărcare fără teama că pot fi vandalizate.

Amber Gardens:Tratamente și hrană

Nu ai pet-shop în apropiere

Din păcate nu există niciun pet-shop în vecinătatea Amber Gardens de care să știm.

Găsești cabinete veterinare în cartier

În apropierea ansamblului rezidențial Amber Gardens nu există niciun cabinet veterinar, însă cu siguranță vei găsi unul în drum spre centru.

Poți găsi servicii de cosmetică pentru animale în apropiere

Din păcate nu există astfel de servicii în Amber Gardens, dar foarte probabil că vei găsi un cabinet de cosmetică veterinară în zonă.

Amber Gardens:Plimbare

Nu vei putea plimba câinele decât pe stradă

Din păcate Amber Gardens nu oferă niciun loc unde poți plimba câinele aproape de casă. Găsești opțiuni doar dacă te deplasezi în afara ansamblului.

Ai pădurea aproape!

Ai un câine activ care are nevoie să alerge liber în fiecare zi? Amber Gardens este ideal pentru tine deoarece vei găsi atât o pădure, cât și o poiană în apropierea ansamblului. Acolo vei putea lăsa câinele să se bucure de libertate fără să deranjeze pe nimeni!

Nu există niciun lac în apropiere.

Din nefericire, dacă ai un câine care adoră apa, vei fi dezamăgit de faptul că, lângă Amber Gardens nu există niciun loc unde să-l poți lăsa să se scalde.

44,5505058 26,116206

Harta Amber Gardens

Click pe buton pentru a vedea unde se află Amber Gardens

Despre Tunari

Viața de zi cu zi în Tunari

Magazine în Tunari
 • Lidl
 • Mega Image
 • Piața Agroalimentară Tunari
Învățământ în Tunari
 • Grădinița Le Carrousel Pipera
 • Școala Gimnazială Numărul 1
 • Școala Americană
Recreere în Tunari
 • Stadionul Tunari
 • Parc Tunari
 • Circuitul de karting AMC Kart
Transport public în Tunari
 • Linia de autobuz 135

Rata criminalității în Tunari

Administrativ, Tunari, face parte din zona de acoperire a Tunari iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate În prezent nu avem date privind infracționalitatea din Tunari însă pe măsură ce vom avea acces la informații, o să putem oferi detalii relevante. Actualizăm în continuu această secțiune, pentru a oferi o imagine completă pentru cei care vor să se stabilească în localitățile din afara capitalei.

Rata criminalității în Tunari
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Tunari

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Amber Gardens, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Tunari. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Tunari. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Ca urmare a faptului că se află într-o zonă cu o densitate locativă mică, traficul din jurul Amber Gardens rămâne lejer chiar și la orele de vârf.

Din păcate, locuitorii Amber Gardens nu au niciun fel de acces la metrou, deci această metodă de deplasare iese din calcul.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Amber Gardens există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 135 .

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de Amber Gardens, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

Deoarece este înconjurat de străzi mari și late, traficul din Amber Gardens se menține fluent chiar și la orele de vârf. Evită Calea București și nu vei avea niciodată întârzieri din cauza aglomerației.

Faptul că Amber Gardens este poziționat într-o zonă periferică a capitalei poate fi un avantaj pentru cei care doresc să locuiască în București și nu își permit o locuință mai centrală însă pot apărea neplăceri din cauza lipsei unor facilități. Nu există niciun fel de conexiune între Amber Gardens și metrou, deci cei care vor să folosească acest mijloc de transport vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată stație. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Amber Gardens, la care ajung liniile 135.

Amber Gardens se află în apropierea aeroportului Henri Coandă (OTP), la care se poate ajunge în maxim 15 minute. Datorită acestei poziții, acest ansamblu este adesea ales de către piloți și echipajele de zbor.

Faptul că ansamblul Amber Gardens este amplasat în nordul capitalei, oferă acces rapid rezidenților către Autostrada 3 (București - Ploiești), ceea ce îl face ideal pentru cei care se deplasează adesea către Transilvania prin Valea Prahovei. Fiind la periferia orașului, locuitorii din Amber Gardens au acces rapid inclusiv către Centura București, arteră care leagă toate drumurile importante ce tranzitează capitala.

Localitatea Tunari se află la nord de București. Față de celelalte localități din zone din partea de nord a județului Ilfov, chiriile din localitatea Tunari tind să fie cu aproximativ 5procente mai mari pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mici pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din localitatea Tunari, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 280 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu două camere: 445 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu trei camere: 450 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 420 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 760 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile individuale: 950 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Tunari sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Tunari atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Tunari
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

În curs de evaluare

Momentan nu avem date suficiente pentru a face o analiză a prețurilor din Amber Gardens față de cele din Ilfov - Nord.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în partea de nord a județului Ilfov, aproape de polul de afaceri - Pipera și relativ aproape de arterele principale (DN1, A3, CB), Amber Gardens este foarte atractiv pentru cei care lucrează în București însă doresc o locuință în afara aglomerației. Prețurile din această zonă cresc în mod constant, de aceea considerăm că inclusiv Amber Gardens este o investiție foarte bună.

Moderat

Ca și notorietate în piață, Amber Gardens nu este un brand extrem de popular, el fiind căutat pe Google de puține ori în comparație cu alte ansambluri, de aceea nu putem spune că investiția într-o locuință pentru revânzare este momentan oportună în acest ansamblu, cel puțin nu din perspectiva popularității în piață.

Clientelă stabilă: familii

Datorită facilităților din interiorul și din jurul Amber Gardens, ansamblul este ideal pentru familiile cu copii. Acest tip de clienți este ideal pentru cei care caută chiriași de lungă durată deoarece familiile își schimbă rar locuința ba chiar deseori aleg să cumpere.

Recomandăm 3 camere sau case ca investiție

Fiind un ansamblu prietenos cu familiile, în Amber Gardens se vor putea închiria ușor apartamentele mari cu 3 sau 4 camere, precum și orice tip de casă. Deși au un preț de achiziție mai mare, randamentul acestor unități tinde să fie mai bun decât cele ieftine în special datorită chiriașilor pe lungă durată și a costurilor mai mici cu reparațiile. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip single s-ar putea să fie o investiție potrivită.

Rate doar prin bancă

Amber Gardens nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Reduceri la plata cash

Cei care pot plăti cash vor primi de la dezvoltatorul Amber Gardens un discount negociabil. Această facilitate este ideală pentru investitorii cu rezerve mari deoarece aceștia vor obține reduceri considerabile față de prețul de listă.

Nu știm dacă se poate plăti în criptomonede

Încă nu am aflat dacă este posibilă plata direct în criptomonede pentru locuințele din Amber Gardens.

Cât costă o locuință în Amber Gardens?

Momentan colectăm, de la Amber Gardens, datele necesare pentru a răspunde la această întrebare. Te rugăm să revii pentru a vedea prețurile actualizate.

Unde se află Amber Gardens și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Amber Gardens este situat în localitateaTunari , la nord de București. Poți ajunge la Amber Gardens folosind autobuzul, ai liniile 135 aproape de casă.

Cum este traficul din zona Amber Gardens?

Traficul din jurul Amber Gardens este liber pe tot parcursul zilei deci nu vei avea parte de ambuteiaje și aglomerație. Singura arteră care se mai aglomerează din când în când este Calea București.

Ce facilități oferă Amber Gardens locuitorilor săi?

Locuitorii din Amber Gardens au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), piscină (în ansamblu), parcuri (în ansamblu), mall (în apropiere).

Ansamblul rezidențial Amber Garden a marcat, din momentul proiectării și până în prezent, premiere, după premiere. Este primul complex de case individuale care respectă toate condițiile unor imobile pasive, cu un consum minim de energie, fiind primul ansamblu verde destinat locuirii, construit în România. Locuințele sunt concepute la cele mai înalte standarde de confort, iar tot proiectul a fost premiat de Anuala de Arhitectură București și are atestat din partea Consiliul Român pentru Clădiri Verzi. Amplasat la liziera pădurii Tunari, cu posibilități de acces bune, situat într-o zonă care oferă rezidenților toate facilitățile necesare, Amber Garden impune un nou standard pe piața imobiliară, reprezintă un termen de comparație și dovada eficienței sistemelor de arhitectură bioclimatică.

Părerea noastră despre Amber Gardens

Casele verzi din Amber Garden

Un îndemn celebru spune că, pe parcursul vieții un om trebuie să construiască o casă, să planteze un pom și să facă un copil. Raportat la realitatea pe care o trăim, dictonul ar trebui adaptat. Ar fi mai corect să spunem: să faci o casă verde, să pui cât de mulți pomi se poate și să faci copii. La concluzia asta ne-a dus vizita în Amber Garden.

O provocare pentru piața imobiliară

Nu sunt mulți dezvoltatori imobiliari pe piața din România care au curajul de a spune lucrurilor pe nume și de a prezenta realitatea exact așa cum este ea, fără cosmetizări inutile. Dar, cel puțin până acum, există unul. Într-o piață imobiliară unde nu sunt foarte multe elemente cu adevărat inovatoare, Alesonor, dezvoltatorul Amber Garden, a încercat, și a reușit, să construiască într-un mod complet diferit, ridicând case verzi, pasive și inteligente și introducând un concept complet nou pe piața imobiliară, pentru construcțiile destinate locuirii, respectiv designul bioclimatic.

Conceptul dezvoltatorului a fost fidel filosofiei „luxul este verde”, dar pe termen lung eficiența energetică amortizează investiția.
Conceptul dezvoltatorului a fost fidel filosofiei „luxul este verde”, dar pe termen lung eficiența energetică amortizează investiția.

O astfel de combinație s-a plasat, în mod evident de la bun început, în eșalonul cel mai ridicat al costurilor, de la proiect, la construcție și până la ultimele detalii de finisaj, atât pentru dezvoltator, dar și pentru cumpărător. Spre deosebire de alții, Alesonor nu s-a ferit să spună explicit asta, iar Amber Garden a fost și este prezentat ca fiind o ofertă imobiliară de lux, cu dotări și detalii de top, ale căror prețuri sunt peste cele maxime ale pieței imobiliare. Abordarea i-a șocat pe unii, dar a adus laude din partea celor care au știut să evalueze corect o investiție și, mai ales, efectul de bumerang ale acesteia pe termen mediu și lung.

Amber Gardens trebuie privit ca o provocare pe piața imobiliară, fie și doar pentru că a impus noi standarde pentru construcțiile din ansamblurile rezidențiale pornite de la zero. Pentru că nu se poate vorbi despre ridicarea calității în construcțiile pentru locuit, la nivel general, dacă nu există un segment high-quality foarte bine reprezentat, și nu pot fi impuse condiții înalte pentru constructori, atâta vreme cât nu te poți raporta la altceva, pentru comparație.

Dintre cele 50 de vile individuale ale complexului Amber, puține mai sunt la vânzare, iar valoarea de piață a caselor din acest ansamblu rezidențial a crescut constant. Pe site-urile agențiilor specializate prețurile lor se învârt în jurul a 500.000 de euro, cu o creștere de peste 30% față de prețul inițial, ceea ce, în sine, reprezintă o dovadă că locuințele acestea sunt o investiție extrem de rentabilă.

O casă verde este „verde” și are proprietățile unei construcții perfect integrate în mediu, cu un consum de energie, pentru întreținere, redus la minimum posibil, din momentul proiectării
O casă verde este „verde” și are proprietățile unei construcții perfect integrate în mediu, cu un consum de energie, pentru întreținere, redus la minimum posibil, din momentul proiectării

Ce înseamnă arhitectură bioclimatică

După vizita de o zi în Amber Garden, am alocat câteva ore studiului, ca să înțelegem exact ce înseamnă proiectarea bioclimatică, care sunt caracteristicile unei case pasive, care sunt diferențele esențiale dintre o casă obișnuită și una pasivă, dar și ce definește o casă ca fiind verde și inteligentă.

Nu am fi putut să scriem aici despre toate cele pe care l-am văzut, înainte. Pentru toate aceste detalii am ales surse neutre, din țări care au deja tradiție în domeniul construcțiilor ce intră în categoria celor ecologice.

Obținerea statutului de casă pasivă implică o analiză amănunțită a condițiilor climatice ale locului, astfel încât construcția să se integreze în mod natural în mediu.
Obținerea statutului de casă pasivă implică o analiză amănunțită a condițiilor climatice ale locului, astfel încât construcția să se integreze în mod natural în mediu.

Ce înseamnă o casă pasivă?

În prezent clădirile și sectorul construcțiilor așa numite clasice, la nivel global, consumă 36% din energia planetei și produc 39% din dioxidul de carbon și alte emisii, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie, organism independent al Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Prin urmare, tranziția către construcțiile prietenoase cu mediu, ecologice este obligatorie, iar aici îți găsește loc arhitectura bioclimatică, ca fiind modalitatea prin care se poate asigura confortul termic cu un consum energetic mic și puține emisii.

Este posibil să construim case frumoase și confortabile care să respecte mediul și să se integreze natural în acesta, fără să fie o sursă de poluare continuă (de la emisii de gaze, la apă poluată, de la zgomot, la necesități energetice). Aceste case sunt proiectate luând în calcul alte detalii decât cele ale imobilelor clasice, totul începând cu analiza condițiile climatice locale - soare, vânt, ploaie și altele, cu scopul de a construi o casă adaptată perfect locului respectiv, ceea ce determină reducerea semnificativă a impactul asupra mediului.

Principalele obiective ale arhitecturii bioclimatice sunt acelea de a crea case sănătoase și confortabile, care să nu agreseze mediul, nici în timpul construcției, nici ulterior. Acest lucru se obține prin utilizarea de elemente nepoluante, naturale pentru construcția în sine și urmărirea unei eficiențe energetice maxime. În plus, sunt luate în calcul toate detaliile legate de întreținerea ulterioară a locuinței.

Toate locuințele individuale au panouri solare și fotovoltaice, montate la nivelul terasei. Acestea nu sunt vizibile de la nivelul solului, dar sunt perfect orientate. Cu ajutorul lor se produce apă caldă și energie electrică, pentru consumul propriu.
Toate locuințele individuale au panouri solare și fotovoltaice, montate la nivelul terasei. Acestea nu sunt vizibile de la nivelul solului, dar sunt perfect orientate. Cu ajutorul lor se produce apă caldă și energie electrică, pentru consumul propriu.

Cu alte cuvinte, a pune un panou solar pe o casă și a face o izolație cu polistiren nu va transformă respectiva locuință într-una verde. O casă intră în categoria „verde” încă din momentul în care se află de pe planșeta arhitectului, pentru că sunt luate în calcul o serie de elemente pe care construcțiile clasice le ignoră. Detaliile care fac dintr-o casă clasică una verde (sau pasivă) înseamnă arhitectura bioclimatică și implică:

 • proiectarea clădirii ținându-se cont de climatul local pentru a minimiza cheltuielile de energie și resursele utilizate, evitând scurgerile și risipa;
 • alegerea celor mai inteligente soluții de utilizare a spațiului, clădirea și încăperile urmând să aibă o dimensiune adecvată pentru a optimiza consumul de energie;
 • utilizarea de materiale durabile și naturale precum lemnul, piatra, fibrele naturale și materialele reciclate;
 • utilizarea de energie regenerabilă - solară, geotermală, eoliană și hidraulică;
 • utilizarea de materiale inteligente, care fac posibilă, de exemplu, întunecarea automată a ferestrelor, înmagazinarea căldurii solare, sisteme de ventilație naturală și așa mai departe;
 • poziția clădirii și unele tehnici de construcție care sunt astfel concepute încât să contribuie la reducerea consumului de energie și a impactului asupra mediului;
 • orientarea și dimensiunea clădirii, înălțimea și culoarea exterioară, suprafața ferestrelor și panta acoperișului cu scopul de a eficientiza la maximum posibil fiecare kilowatt consumat;
 • analiza atentă a materialelor folosite în exterior, inclusiv cele pentru pereți, uși, acoperișuri care trebuie izolate corespunzător pentru a evita pierderile sau acumularea de căldură, prin transfer;
 • amenajarea atentă a zonei exterioare, folosind copaci, planuri de înclinate, grădini verticale, acoperișuri verzi și alte tehnici pentru a crea zone răcoroase care protejează de căldura soarelui și pentru a bloca curenții de aer, dar fără a bloca lumina naturală;
 • alegerea celor mai bune surse de energie de la schimbătoarele de căldură și pompe ce permit captarea și stocarea căldurii generate de sistemul de încălzire sau de soare și evitarea pierderilor;
 • realizarea unor sisteme de etanșeizare care să nu permită scurgeri de căldură iarna și care să blocheze acumularea vara.

Toate acestea duc la o economie substanțială la costurile de întreținere, de la consumul de energie la cel de apă și la o integrare firească a construcției în mediul înconjurător.

Concret, Institutul Passivhaus a întocmit o listă de norme ce încadrează o locuință în categoria celor pasive. Aceste locuințe nu consumă mai mult de 15 kWh/m2, pe an pentru încălzire și răcire. În condiții climatice extreme, poate fi depășită cu câteva procente aceasta valoare. Casele pasive utilizează cel mult 60 kWh/m2, pe an de energie primară pentru încălzire, apă caldă și electricitate. Într-o astfel de casă confortul termic este disponibil în toate zonele locuite, atât iarna, cât și vara.

Se estimează că există mai mult de 25.000 de case pasive în lume, în principal în Germania, Elveția, Austria și țările scandinave. În România, Amber Garden este primul ansamblu rezidențial construit ce respectă aceste standarde.

Ce înseamnă o casă inteligentă?

O casă inteligentă este cea în care aparatele și dispozitivele pot fi controlate automat de la distanță, printr-o conexiune la internet, utilizând un dispozitiv mobil de tip smartphone, tabletă sau alt dispozitiv conectat la rețea. Utilizatorul poate să controleze aceste funcții, de la accesul în casă, la temperatură, iluminat și sistemele de încălzire.

Tehnologia de acest tip oferă proprietarilor confort și economii de costuri. Unele sisteme de automatizare a locuinței alertează proprietarul casei dacă este detectată o problemă, când aceștia sunt plecați, în timp ce altele pot apela autoritățile - poliția sau pompierii - în caz de pericol. Costurile de instalare se amortizează rapid din economiile realizate, dar și prin creșterea siguranței și a confortului.

Din Amber Garden, prin împrejurimi

Grădina de chihlimbar sau Amber Garden este amplasat în apropiere de localitatea Tunari, cu ieșire directă la DJ 100 care leagă DN 1 de A3 și intersectează DJ 200B. Acest drum județean este unul dintre marile avantaje, în ceea ce privește traficul în zonă și accesul din și înspre Amber. DJ 200 leagă Tunari de comuna Voluntari și intră în București prin Pipera, ajungând în zona Aviației, cartierul Primăverii, până la Televiziune.

Pe DJ 100, luând-o spre stânga, la ieșirea din Amber Garden, se poate ajunge în câteva sute de metri pe strada Gării Otopeni, care duce în sensul giratoriu al Șoselei de Centură (zona strada Horea Cloșca și Crișan).

Am ajuns în Amber, luni dimineață, într-o zi ploioasă, pe 200 B, pe traseul Televiziune, Aviației, Pipera, prin Voluntari și Tunari și apoi stânga, încă vreo 500 de metri, până la intrarea în ansamblul rezidențial. Am parcurs traseul de 14 kilometri, în circa 20 de minute.

Din momentul în care am ajuns, dimineață, am stabilit ca la plecare să mergem pe DN 1, ca să vedem care variantă este mai bună, ceea ce am și făcut. Așa că am plecat din Amber, după cum planificasem, pe varianta cealaltă, respectiv pe DJ 100, apoi pe DN 1, pana la Arcul de Triumf și apoi spre Televiziune. De data aceasta nu mai ploua, dar era foarte aglomerat. Am parcurs cei aproape 16 kilometri în 30 de minute. Evident pe 200 B este mai bine!

Între cele două momente am colindat la pas cartierul și am vizitat câteva case locuite. Am avut suficient timp ca să ne facem o impresie temeinică și obiectivă despre cum se simt cei care locuiesc aici. Una dintre primele concluzii a fost că filozofia „luxul este verde” implementată de dezvoltator a fost fidel urmată de proiectant și constructor.

Se poate ajunge în complex și cu mijloace de transport în comun. Lina R403, are stație în fața complexului, circula regulat șapte zile din șapte și face legătura cu Piața Presei.

Locul de joacă respectă aceleași standarde ridicate, la care se adaugă cele legate de siguranță.
Locul de joacă respectă aceleași standarde ridicate, la care se adaugă cele legate de siguranță.

Dată fiind dimensiunea complexului, stilul caselor și poziția acestuia, Amber a fost proiectat de la bun început doar ca un cartier de locuințe. În consecință, singurele facilități incluse în proiect au fost un spațiu de joacă, un teren de tenis și unul de baschet, puse la dispoziția rezidenților. Poate, prin comparația cu alte zone rezidențiale, pare puțin, dar în fapt, este suficient. De ce? Pentru că în apropiere (tradus în timp, însemnând maximum 15 minute) se află tot ceea ce este necesar, de la școli, la magazine, mall-uri, restaurante și orice ar mai putea fi util. Să le luăm pe rând.

Exclusiv pentru uzul rezidenților există un teren te tenis și unul de baschet.
Exclusiv pentru uzul rezidenților există un teren te tenis și unul de baschet.

La capitolul școli, oferta este extrem de diversă. La circa 10-15 minute de mers cu mașina, timp socotit în momentele cu trafic de vârf, se afla școala Internațională Americană (American International School of Bucharest), școala franceza (Lycee Francais Anna de Noailles), școala Europeană București și școala Britanică, precum și alte vreo șase instituții de învățământ de stat, atât pentru copiii de grădiniță, cât și pentru cei din cursul primar și gimnaziu.

De la ieșirea din complex până la cel mai apropiat magazin alimentar, un supermarket Penny, sunt circa cinci minute cu mașina. La circa 10 minute poți opta între un Lidl și un Carrefour. La acestea se adaugă un Strip Mall, la mai puțin de 10 minute, în Tunari, foarte accesibil, având câteva magazine cu produse agro-alimentare care și-au făcut renume. „Bread and Meat” și „Grădina lui Cosmin” sunt cele care ne-au atras atenția, cel puțin din ceea ce spun locuitorii din Amber. La „Bread and Meat” există mereu carne proaspătă, de toate felurile, iar la Cosmin sunt cele mai bune legume de de sezon, dar și preparate tradiționale.

La amenajarea locului de joacă s-a utilizat în principal lemn, detaliile din plastic fiind utilizate doar cu scopul siguranței în timpul jocului a copiilor, acolo unde a fost obligatoriu necesar.
La amenajarea locului de joacă s-a utilizat în principal lemn, detaliile din plastic fiind utilizate doar cu scopul siguranței în timpul jocului a copiilor, acolo unde a fost obligatoriu necesar.

Băneasa Shopping City este la 15 minute de mers cu mașina, iar Centru Comercial Galeriile Otopeni, la doar cinci minute. Între ele este centrul comercial Jolie Ville Galleria, la doar 10 minute. Practic, oferta celor trei malluri acoperă tot ceea ce poate fi necesar, de la papetărie, la alimente, de la un loc elegant pentru a organiza o aniversare cu prietenii, la farmacie (toate cele trei centre comerciale au mai multe puncte farmaceutice), bancă, bancomat și puncte de schimb valutar, plus magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte.

La capitolul restaurante, cofetării, pizzerii oferta este și ea, interesanta, chiar dacă nu foarte generoasă. Santiago, restaurantul cu bucătărie filipineză din Strip Mall este de departe cel mai provocator loc, iar de la Porto-Gallo poți lua cei mai buni pui la rotisor și cele mai proaspete salate. Evident ai toate variantele de restaurante și fast-food pe care le oferă mall-urile.

Pentru prânz noi am ales Hide Out, aflat la câțiva pași de ieșirea din complex. Locul este plăcut, simpatic și cu mâncarea bună. În mod evident a devenit un fel de „acasă” pentru cei care vor să să mănânce altceva decât ceea ce este în frigiderul lor.

Amber este expresia cea mai bună a unui nou trend pe piața rezidențială, care arată un interes din ce în ce mai mare pus pe confort, pe un spațiu mai mare de locuit și pe existența grădinilor, a teraselor și a parcurilor, în defavoarea locației.

Aleile late, trotuarele și zona vedere a acestora, compartimentează și fac accesul la fiecare locuință individuală în parte foarte simplu.
Aleile late, trotuarele și zona vedere a acestora, compartimentează și fac accesul la fiecare locuință individuală în parte foarte simplu.

Casele din cartierul de chihlimbar

Proiectul rezidențial Amber Garden a fost realizat de arhitectul Andrei Comănac și a fost premiat în cadrul Anualei de Arhitectură București 2013, iar în 2014 a primit din partea Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) prima certificare de „Casă Verde” pentru locuințe din București.

Sunt 52 de case individuale în Amber Garden. Toate clasate în categoria case verzi, la standarde de lux. Suprafața locuibilă variază de la 200 la 263 de metri pătrați, la care se adaugă grădini cu sau fără piscină, cu suprafață de la 400 la 600 metri pătrați. Dezvoltatorul a oferit și soluții personalizate, astfel că cea mai mare locuință are o suprafață de 500 metri pătrați și o grădină pe peste 3500 metri pătrați.

Casele sunt aliniate pe trei sau patru rânduri, cu alei largi între ele, atât longitudinal, cât și transversal, de minimum nouă metri lățime, mărginite de arbori și trotuare, ceea ce face accesul foarte simplu către orice locuință și compartimentează plăcut spațiul. Tot ansamblul este pe o suprafață dreptunghiulară de aproximativ 120/500 de metri. Una dintre laturile mici este pe DJ 100, cealaltă la liziera pădurii Tunari.

Zonele verzi au sau nu piscină, în funcție de alegerea locatarilor. Dar, indiferent de acest detaliu zona verde are cel puțin 400 de metri pătrați.
Zonele verzi au sau nu piscină, în funcție de alegerea locatarilor. Dar, indiferent de acest detaliu zona verde are cel puțin 400 de metri pătrați.

Grădina fiecărei case este amplasată în partea de sud (spre pădure). Un alt detaliu foarte plăcut este acela că toate grădinile sunt împrejmuite cu gard viu, iar porție de acces sunt inedite, cu o formă futuristă, originală.

Locuințele funcționează pasiv, utilizează la maximum resursele energetice convenționale și regenerabile, astfel încât bilanțul energetic, pe un an, raportat la costurile de întreținere, sunt de doar 10% față de o locuință clasică, cu un confort termic similar. Designul bioclimatic asigură maximum de eficiență a utilizării energiei solare, toate locuințele au zona de zi orientată către sud, unde ferestrele sunt imense, în timp ce fațadele de nord, est și vest sunt dominate de pereți plini. Puținele ferestre de pe pereții de est și vest (spre nord nu sunt ferestre) sunt încadrate de rame metalice subțiri cu rol de umbrire pentru razele tangențiale.

Grădinile cu piscină beneficiază de umbrire naturală.
Grădinile cu piscină beneficiază de umbrire naturală.

Designul caselor este spectaculos, unic în peisajul construcțiilor noi cu volume regulate, interesant așezate și îmbinate. Casele au un regim de înălțime de P+1 și P+2 dictat atât din rațiuni de unitate estetică a complexului rezidențial, dar mai ales pentru că respectă cele mai mici detalii ale proiectării bioclimatice. Spațiu interior este eficient, cu plafoane drepte, fără grinzi structurale vizibile.

Pereții de sticlă, orientați către grădină sunt unul dintre elementele care definesc stilul arhitectural din Amber Gardens, dar și detaliul care influențează pozitiv stilul de viață și confortul general.
Pereții de sticlă, orientați către grădină sunt unul dintre elementele care definesc stilul arhitectural din Amber Gardens, dar și detaliul care influențează pozitiv stilul de viață și confortul general.

Ferestrele principale ale casei, cele foarte mari, ale camerelor de zi și dormitoarelor, ferestre care ne-au impresionat in mod special, au vederea doar către grădina proprie, ceea ce este mai mult decât confortabil. Aceasta aduce intimitate, pentru că nu există comunicarea vizuală cu imobilele învecinate. Mai simplu spus, nu poți vedea nimic în casa vecină, după cum nici alții nu pot privii la tine în casă.

Acest aspect, care pare banal la prima vedere face ca toate ferestrele caselor să poată fi lăsate libere. Nu ai nevoie de jaluzele, perdele, draperii, decât dacă chiar vrei asta. Efectul este că lumina naturală intră nestingherită în casă (toate încăperile sunt iluminate natural), iar amenajarea interioară poate pune în valoare la maxim ferestrele uriașe, veritabili pereți de sticlă, cu geam triplu, protejați împotriva radiațiilor UV și profile speciale.

Stilul arhitectural al caselor, realizat din volume regulate, care se unesc între ele, a permis amenajări interioare spectaculoase și complet inedite.
Stilul arhitectural al caselor, realizat din volume regulate, care se unesc între ele, a permis amenajări interioare spectaculoase și complet inedite.

Toate suprafețele vitrate de pe latura sudică sunt retrase din planul fațadei și umbrite de loggii și console sau de parasolare din lemn. Pereții sunt anvelopanți, izolația exterioară are 20 de centimetri grosime, este etanșă. Gradul excelent de izolare termică conferă o rată de transfer de mai puțin de 0.15 w/m2 pentru pereți și 0.8 w/m2 pentru ferestre și uși.

Sunt montate panouri solare pentru apă caldă și fotovoltaice pe terasă pentru a acoperi o parte din consumul de energie electrică propriu al locuinței. Panourile nu sunt vizibile de la nivelul solului, dar sunt poziționate optim.

Ferestrele îndreptate spre est și vest au sisteme de umbrire inteligent gândite, care oferă și intimitate, dar și protecție împotriva razelor soarelui.
Ferestrele îndreptate spre est și vest au sisteme de umbrire inteligent gândite, care oferă și intimitate, dar și protecție împotriva razelor soarelui.

Fiecare imobil este încălzit și răcit prin plafoane radiante conectate la o pompă de căldură, cu încălzire în pardoseală, pentru zonele locuibile și schimbătoare de căldură cu ventilație și cu recuperare de căldură foarte eficientă (recuperează mai mult de 90% din căldură). Schimbătorul de căldură, cu freon încapsulat ermetic, încălzește sau răcește apa stocată într-un buffer.

În toată casă, dar și în zonele exterioare s-au folosit sisteme de iluminare cu LED, cu senzori, în cele mai multe dintre spații conectați la aplicații inteligente care reduc la minimum consumul de energie electrică, fără a afecta confortul.

Materialele utilizate atât pentru exterior, cât și pentru interior au fost în principal lemn, piatră naturală, metal și sticlă alte materiale fiind folosite cu totul excepțional, unde alternativele naturale nu erau la fel de eficiente din punct de vedere energetic. Culorile au fost alese premeditat cu scopul de a contribui la economia de energie, vopselurile utilizate sunt non-toxice.

În ceea ce privește amenajarea interioară, simplă și elegantă, este pusă în valoare prin corpurile de iluminat și accentele de design și prezența discretă și minimală a tehnologiei.
În ceea ce privește amenajarea interioară, simplă și elegantă, este pusă în valoare prin corpurile de iluminat și accentele de design și prezența discretă și minimală a tehnologiei.

S-a utilizat mult mobilierul încastrat, realizat pe dimensiunile camerelor, pentru o utilizare inteligentă a spațiilor disponibile și au fost incluse în proiectul fiecărui imobil, zone de depozitare pentru fiecare nivel pentru un plus un confort și organizare. Exact ăsta a fost unul din detaliile pe care le-am remarcat: casele sunt foarte ordonate în interior, deși, în mod evident nu face nimeni niciun efort pentru asta.

Am vizitat două case, cu suprafețe diferite și amenajări personalizate, în ambele familiile fiind copiii (preadolescenți, foarte năzdrăvani), și în camerele puștilor era ordine perfectă. Proiectul casei, designul interior din fiecare cameră, stilul compartimentării, determină ordine și organizare.

Culorile alese sunt unul dintre detaliile care contribuie substanțial la calitatea de case pasive ale imobilelor.

Am mai remarcat, cu încântare și, recunosc, o doză de invidie, că fiecare cameră este punctată de un element neașteptat care dă sentimentul de „acasă”, Fie că este vorba despre șemineul liniar de mari dimensiuni din living-room, banchetele de lectură, odihnă și joacă din fața ferestrelor dormitoarelor, amplasate de-a lungul unui întreg perete, culorile, materialele naturale, plăcute la atingere, calde, inserțiile de culori vii, lumina naturală abundentă, corpurile de iluminat spectaculoase, montate de dezvoltator, toate contribuind la o stare de bine, confort, liniște și generând echilibru și armonie.

După ce am făcut turul complet a două case, ne-am relaxat în grădina celei de a treia. Atent întreținută, după o serie de norme ce contribuie activ la confort, inclusiv cel interior.

Vegetație bogată și variată, un arbore de mari dimensiuni, toaletat în așa fel încât să asigure umbra necesară pentru piscină, zone cu jardiniere liniare pentru arbuști și plante decorative și împrejmuirea stradală și laterală, realizate din plasă transparentă dublată pe ambele părți de gard viu, toate gândite pentru a susține statutul de casă verde. Orice suprafață liberă este pavată sau plantată cu iarbă, dar s-a urmărit cu insistență ca primele să fie reduse la minimum în favoarea zonelor verzi, ample.

Alte dotări interesante pe care nu ai cum să nu le remarci sunt: încălzirea în pardoseală în băi, sistemul de protecție anti-îngheț, inclusiv pentru instalațiile de captare a apelor pluviale, aplicații smart home.

Băile sunt spațioase și beneficiază de încălzire prin pardoseală
Băile sunt spațioase și beneficiază de încălzire prin pardoseală

Este cert că fiecare construcție din Amber Gardens demonstrează că respectarea conceptelor de arhitectură bioclimatică, a normelor de mediu și a obiectivului de a reduce consumul de energie este eficient și duce la rezultate impresionante pe termen lung, chiar dacă costurile de construcție sunt mai ridicate.

Dovadă stă consumul anual pentru încălzire care nu depășește 16 Kwh/m²/an, comparativ cu locuințele care au primit un certificat de performanță energetică clasa C (150 Kwh/m²/an), clasa A (70 Kwh/m²/an), și în economia la facturi, estimată la 50.000 de euro în zece ani.

Planuri de viitor

Ceea ce trebuie remarcat pentru Alesonor, compania care a ridicat ansamblul Amber Gardens este faptul că planurile de viitor merg în aceeași direcție și anume case verzi, pasive, cu un nivel foarte ridicat al calității. La finele lui 2020 a fost aprobat planului urbanistic zonal pentru proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit la 200 de metri de Amber Gardens.

Ansamblul va cuprinde peste 413 vile și 720 de apartamente care vor avea certificat verde, la care se adaugă peste 1000 de locuri de parcare. Construcțiile vor fi ridicate pe o suprafață de 31 de hectare, urmând ca suprafața construită să fie doar 48%, restul fiind spații verzi. Conform planului este vorba despre 20 de tipuri de vile, de tip duplex și individuale, cu două până la cinci dormitoare cu un regim de înălțime P+1E, P+1E+E2 retras.

A fost luată în calcul o infrastructură completă, prevăzută cu școală, grădiniță, parcuri și spații verzi, terenuri și săli de sport, piste de alergare și biciclete, spa și sală de fitness, supermarket, piață, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spațiu de coworking cu săli de conferințe, precum și acces direct la pădurea Băneasa. În PUZ este specificat că urmează a fi plantați, pe spațiul verde 75.000 de copaci. Lucrările de construcție au început în 2020, durata acestora fiind estimată la 36 de luni.

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România