Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

Floreasca Residence
T1R2C019 | BUCSVN
Actualizat la:
2022-08-25 14:45:57

Floreasca Residence

Strada Dâmbovicioarei, Nr. 10, Floreasca, Sector 2, București - Nord

Ansamblul rezidențial Floreasca Residence

Locuințe disponibile în Floreasca Residence

Filtrează după:

Tip locuință
Rază de preț
Suprafața utilă
mp mp
Bucătărie
Living room
Dormitoare
Băi
Balcoane și terase
Holuri
Amortizare plata prin credit
Amortizare plata cash
Filtre
ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul Floreasca Residence și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului, Miruna Matei , pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Scroll dreapta pentru mai multe imagini!
Ansamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din BucureștiAnsamblul rezidențial 21 din București

Floreasca Residence Pereți, tavan și uși interioare

În evaluare
Încă nu știm cu ce au fost acoperiți pereții

La Floreasca Residence fie încă nu am făcut audit-ul construcției, fie nu avem toate datele necesare despre felul în care au fost zugrăviți pereții.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul Floreasca Residence a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în Floreasca Residence au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

Floreasca Residence Gresie, faianță și parchet

În evaluare
Gresie lucioasă

În Floreasca Residence s-a montat gresie lucioasă, un material care a pierdut mult din popularitate în ultimii ani pentru că este alunecos și greu de întreținut. În plus se zgârie repede.

Nu avem date despre faianță

Momentan nu avem informațiile necesare pentru a scrie despre faianța folosită de constructorul Floreasca Residence, vom reveni cu această sinteză după auditul la șantier.

Nu știm ce parchet s-a montat

Până când nu facem un audit la șantierul Floreasca Residence pentru a vedea exact ce tip de parchet a fost montat, nu putem oferi detalii.

Floreasca Residence Instalație termică

În evaluare
Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în Floreasca Residence folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin calorifere

Încălzirea efectivă se face în mod clasic, prin calorifere, precum în multe alte cazuri. Nu este de mirare că dezvoltatorul Floreasca Residence a ales această soluție, ea fiind ușor de construit. Caloriferele sunt din Oțel, un material rezistent.

Nu știm cum se controlează temperatura

Încă nu avem informații privind soluția de control a temperaturii din camere aleasă de constructorul Floreasca Residence.

Floreasca Residence Instalație electrică

În evaluare
Siguranțe cu protecție la curentare

În Floreasca Residence s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea) .

Nu știm dacă circuitele suportă consumatori mari

Liniile speciale pentru consumatorii mari au devenit o necesitate în era electrificării, de aceea e foarte important să aflăm dacă în Floreasca Residence s-au folosit astfel de circuite. Revino pentru această informație, singurul mod de a o obține fiind să verificăm la șantier.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din Floreasca Residence, s-au instalat terminale simple, din plastic . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt normale, fără semnalizare, deci pot fi greu de depistat noaptea.

Floreasca Residence Instalație sanitară

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii Floreasca Residence vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată. Aceasta uneori are gust de clor, de aceea mulți locuitori ai orașelor mari preferă să cumpere apa potabilă îmbuteliată. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit și nu este un dezavantaj, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din Floreasca Residence sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Scurgeri de pardoseală doar în baie

În locuințele din Floreasca Residence am observat scurgeri în pardoseală doar în băi. Era util să existe astfel de scurgeri și în bucătărie deoarece inclusiv aici există riscul unei inundări accidentale.

Floreasca Residence Izolația fonică

În evaluare
Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din BCA

Pereții care separă locuințele în Floreasca Residence sunt construiți din blocuri de BCA, un material foarte bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Nu putem evalua izolația fonică de la interior

Încă nu avem toate datele necesare pentru a evalua corect izolația fonică din interiorul locuințelor construite în Floreasca Residence. Revino pentru a găsi această informație.

Ferestrele cu două foi de sticlă - ”termopan”

Locuințele din Floreasca Residence au ferestre cu două foi de geam sau „termopane”, așa cum sunt ele cunoscute în mod popular. Nu este cea mai bună variantă de izolație fonică însă este cu mult mai bună decât ferestrele tradiționale, deci nu va trebui să îți faci griji pentru zgomotul de afară.

Floreasca Residence Izolația termică

În evaluare
Pereți exteriori din BCA de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu vată minerală (bazaltică)

Pereții exteriori ai Floreasca Residence au fost realizați din BCA. Aceasta nu este cea mai potrivită alegere din punct de vedere al eficienței energetice, considerăm noi. Există soluții mai bune și mai eficiente energetic. BCA-ul este un material inovativ, modern, dar are tendința de a rămâne neutru din punct de vedere termic.

Pereții exteriori ai clădirilor din Floreasca Residence au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

Ne-am bucurat să constatăm că dezvoltatorul Floreasca Residence a folosit pentru izolația exterioară a pereților vată minerală de 10 cm grosime - un izolator termic excelent și mult mai ecologic decât alternativele sale.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din Floreasca Residence.

Ramele ferestrelor au 5 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt esențiale pentru eficiența termică a unei locuințe. În Floreasca Residence s-au instalat ferestre bazate pe profile cu 5 camere, standardul superior utilizat în România.

Floreasca Residence Hidroizolația

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre Floreasca Residence nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din Floreasca Residence, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din Floreasca Residence, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din Floreasca Residence. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din Floreasca Residence sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din Floreasca Residence, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

Floreasca Residence:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

În drumul tău spre casă găsești mai multe magazine alimentare de cartier de unde poți face cumpărăturile zilnice. Dacă preferi Mega Image vei găsi unul pe strada Grigore Moisil la numai trei minute de mers cu mașina din complex sau poți merge la Profi pe strada Doamna Ghica (opt minute depărtare). Dacă ai drum pe Șoseaua Ștefan cel Mare poți intra La Doi Pași sau poți merge la Lidl pe Bulevardul Lacul Tei. Pe strada Barbu Văcărescu găsești și un Kaufland, iar pe Șoseaua Colentina se află hipermarketul Carrefour.

Piața agroalimentară e în zonă!

Înainte de a ajunge acasă poți trece pe la Piața Floreasca să cumperi produse naturale proaspete sau pe la micile băcănii de cartier - Băcănia FermierBun (Șoseaua Ștefan cel Mare), Aprozar (strada Teiul Doamnei) sau Alimentara Tei (strada Maica Domnului). Dacă ai drum prin zona Bucur - Obor vei găsi și acolo o piață agroalimentară cu multe produse.

Ai un mall foarte aproape

Promenada Mall se află la numai cinci minute de mers cu mașina din complex, astfel poți merge la shopping ori de câte ori dorești - aici se află se află magazine contemporane, zone de servit masa și terasă pe acoperiș (puteți admira apusul în timp ce serviți un cocktail), chiar și un supermarket. La zece minute de mers cu mașina ajungi la Pipera Plaza sau la centrul comercial Agora Floreasca ori dacă mergi prin Centrul Vechi poți intra la Unirea Shopping Center.

Floreasca Residence:Educație

Găsești școala la câteva minute de Floreasca Residence!

În proximitatea ansamblului copiii nu au o școală, cele mai apropiate fiind la circa cinci - zece minute depărtare de mers cu mașina. Pe strada Ancuța Băneasa se află școala particulară internațională Olga Gudynn, una dintre cele mai de prestigiu din capitală cu rezultate excepționale. În ceea ce privește unitățile de învățământ de stat oferta este mult mai generoasă: Școala Gimnazială Maria Rosetti, Școala Gimnazială nr. 31, Școala de Muzică și Arte Plastice, Școala Gimnazială Grigore Ghica sau Școala Gimnazială Herăstrău.

Găsești o grădiniță în apropiere de Floreasca Residence

Cei mici pot merge la Grădinița nr. 7 care este și cu program prelungit - poți ajunge pe jos în maxim zece minute (strada Caroteni). Alte opțiuni sunt grădinițele nr. 12 (strada Dinu Lipatti), nr. 234 (Intrarea Pontonului), nr. 131 (strada Teiul Doamnei), nr. 137 (strada Plumbulita), Castelul copiilor din tei (strada Sfânta Treime) sau Zuppy (strada Oteșani).

Poți găsi un after-school aproape de casă!

Grădinița Springfield este un centru educațional modern ce pune la dispoziția copiilor și programul de after school, preluând fiecare copil de la unitatea de învățământ. Aceasta este situată pe strada Șoltuzului la șase minute depărtare de mers cu mașina din ansamblu, lângă Parcul Circului. Tarifele variază în funcție de programul și activitățile alese, adăugând și 20 lei/zi pentru servirea mesei. Aici, copiii sunt pregătiți pentru a obține cele mai bune rezultate la examenele Cambridge, astfel având posibilitatea de a studia la cele mai bune universități din lume.

Floreasca Residence:Recreere

Nu există niciun parc în apropiere

Deși nu există niciun parc în interiorul Floreasca Residence, pentru a putea petrece timp în natură vei putea merge într-unul dintre parcurile din jurul ansamblului.

Va trebui să cauți un loc de joacă în oraș

În toate parcurile din împrejurimi găsești locuri de joacă pentru copii. În Parcul Tei se află și Roata Mare - o atracție iubită de toți cei mici, iar în Parcul Circului se află chiar Circul Metropolitan București. Pe lângă acestea, copiii pot merge și la spațiile de joacă închise, precum Ambasador Play (strada Aromei), Zumbrava (Intrarea Chefalului), Magic Castle (strada Țărmului).

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

În timpul liber poți merge în Parcul Studențesc Tei să pescuiești, să joci fotbal sau tenis. În Parcul Tei găsești o zonă de agrement nautică și multe spații sportive, precum și piste speciale. Dacă vrei să admiri monumente, poți merge în Parcul Herăstrău, aici vei găsi Palatul Elisabeta, Casa Berbești, Statuia lui William Shakespear sau Muzeul Național al Satului Dimitri Gusti. Tot aici te poți bucura de o plimbare prin Grădina Japoneză sau poți viziona un spectacol la Grădina de Vară a Teatrului Constantin Tănase. .

Floreasca Residence:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În Floreasca Residence te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în Floreasca Residence nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Zonele de joacă nu sunt împrejmuite

Din păcate, zonele de joacă sau parcurile din interiorul sau de lângă Floreasca Residence nu sunt destul de bine împrejmuite, iar copiii pot alerga liberi chiar și în afara acestora.

Floreasca Residence:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin Floreasca Residence este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din Floreasca Residence sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din Floreasca Residence par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

Floreasca Residence:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M1 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul Floreasca Residence este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M1.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în Floreasca Residence, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 135,182,282,605,N119. Pe lângă autobuz, poți lua și tramvaiul pe linia/liniile 16,36.

Zonă liniștită și bine conectată

Floreasca Residence se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

Floreasca Residence:Socializare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, Floreasca Residence ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Găsești localuri unde să poți ieși cu prietenii

Dacă îți place să ieși la o cafea sau la masă cu prietenii, vei găsi rapid un local chiar în interiorul Floreasca Residence.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: Floreasca Residence are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

Floreasca Residence:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din Floreasca Residence pentru a ajunge la ea.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în Floreasca Residence nu se poate alerga.

Vei face cam un sfert de oră până la cel mai apropiat parc

Dacă locuiești în Floreasca Residence și vrei să ajungi la cel mai apropiat parc pentru a alerga, va trebui să te deplasezi cu mașina pentru că în apropiere nu este nici un parc.

Floreasca Residence:Persoane cu dizabilități fizice

În evaluare
Nu știm dacă există rampe de acces

Nu este clar dacă există vreun tip de rampă de acces pentru persoane cu dizabilități în clădirile din Floreasca Residence.

Nu știm dacă ieșirile sunt nivelate cu podeaua

Încă nu am primit de la dezvoltatorul Floreasca Residence informații privind ieșirile din locuințe spre exterior - care ar trebui să fie nivelate.

Floreasca Residence:Persoane cu dizabilități senzoriale

În evaluare
Nu știm dacă ascensoarele beneficiază de instrucțiuni acustice

Nu este clar dacă ascensoarele din Floreasca Residence sunt dotate cu sisteme fonice de instructaj.

Nu știm dacă lifturile au butoane cu Braille

Nu avem informații de la Floreasca Residence privind butoanele ascensoarelor.

Nu știm dacă trecerile de pietoni sunt semnalizate acustic

Nu suntem siguri dacă trecerile de pietoni din interiorul și din jurul Floreasca Residence sunt semnalizate acustic.

Stații de încărcare EV lângă Floreasca Residence

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
Renovatio e-charge la 1 km - 6 locuri - 3 locuri
Renovatio e-charge la 2 km - 2 locuri - 1 locuri
Renovatio e-charge la 2 km - - - 1 locuri

Stații de încărcare EV private

În evaluare
Fără curent trifazic

Deoarece casele din Floreasca Residence nu au curent trifazic, posesorii de mașini electrice vor trebui să se mulțumească cu încărcătoare simple, care vor umple bateria în 10-12 ore.

Nu avem date despre circuitele din acest ansamblu

Nu putem spune clar dacă circuitele vilelor din Floreasca Residence au o linie dedicată pentru consumatorii mari.

Nu știm dacă există locuri de parcare în curți

Car-port-ul permite încărcarea mașinii în propria curte. Nu știm clar dacă vilele din Floreasca Residence au car-port sau orice altă formă de parcare interioară.

Floreasca Residence:Tratamente și hrană

Ai un pet-shop foarte aproape

Animalul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare dacă locuiești în Floreasca Residence pentru că ai un pet-shop la doar câteva minute de casa ta.

Veterinarul este chiar lângă casă

Dacă animalul tău necesită tratament medical constant, află că foarte aproape de Floreasca Residence există un cabinet veterinar la care poți apela.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din Floreasca Residence ai, în ofertă, cosmetică canină.

Floreasca Residence:Plimbare

Nu vei putea plimba câinele decât pe stradă

Din păcate Floreasca Residence nu oferă niciun loc unde poți plimba câinele aproape de casă. Găsești opțiuni doar dacă te deplasezi în afara ansamblului.

Nu există nicio pădure sau câmpie în apropiere

Dacă ai un câine activ, care are nevoie să alerge liber zilnic, atunci Floreasca Residence nu este cea mai bună opțiune pentru tine întrucât nu are aproape nicio pădure sau poiană, unde câinele să poată fi lăsat liber, fără să creeze probleme.

Există chiar și un lac în apropiere, cu malurile amenajate!

Cei care au câini știu cât de mult se bucură acesta când se poate bălăci în voie. De aceea, locuind în Floreasca Residence, în zilele calde de vară vei putea merge pe malul lacul amenajat, situat în apropierea ansamblului pentru a-ți lăsa câinele să se scalde. Ai totuși grijă să nu îl lași liber în zonele de plajă sau ponton.

44,470535 26,1118257

Harta Floreasca Residence

Click pe buton pentru a vedea unde se află Floreasca Residence

Despre Floreasca

Cartierul Floreasca este un cartier situat în sectorul 2 al Capitalei. Deși este construit pe o fostă groapă de gunoi a orașului, este o zonă foarte căutată datorită facilităților pe care le oferă. Este o zonă semicentrală a Bucureștiului, în care se găsesc atât case, cât și blocuri cu regim mic de înălțime.

Arhitectura cartierului este una plăcută, străzile sunt îngrijite iar utilitățile la care au acces locuitorii sunt numeroase. Aici se găsesc câteva dintre cele mai luxoase cluburi ale capitalei și tot aici pot fi găsite magazine, licee, grădinițe, cluburi de fotbal sau clădiri de birouri.

Viața de zi cu zi în Floreasca

Străzile din Floreasca le dezvăluie locuitorilor săi și deopotrivă vizitatorilor, o mulțime de puncte de interes, precum marile magazine, spațiile destinate relaxării sau restaurantele. Cartierul este deservit și de un parc cu același nume.

Magazine în Floreasca
 • Carrefour Market
 • Kaufland
 • Piaţa Floreasca
Învățământ în Floreasca
 • Școala Olga Gudynn
 • Liceul Teoretic C.A. Rosetti
 • Școala Gimnazială Maria Rosetti
Recreere în Floreasca
 • Parcul Floreasca
 • Parcul Verdi
 • Parcul Bordei
Transport public în Floreasca
 • Liniile de autobuz 135, 182, 282, 605, N119
 • Liniile de tramvai 16, 36
 • Stație de taxi Floreasca

Rata criminalității în Floreasca

Administrativ, Floreasca, face parte din zona de acoperire a Sector 2 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 250 de infracțiuni, semnificativ mai multe decât media de 178 de infracțiuni din celelalte sectoare. Cu toate acestea, trebuie luat în calcul și faptul că ansamblul Floreasca Residence este departe de ariile cu o cotă infracțională ridicată, deci riscul ca această zonă să fie periculoasă pentru tine și familia ta este scăzut.

Rata criminalității în Sector 2
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Floreasca

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în Floreasca Residence, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Floreasca. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Floreasca. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Cu toate că se află într-o zonă cu densitate relativ redusă, traficul din jurul Floreasca Residence se aglomerează indiferent de oră. Cauza probabilă este absența unor drumuri mai late care să permită un trafic fluent.

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din Floreasca Residence au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M1.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de Floreasca Residence există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 135,182,282,605,N119 . De asemenea, cei care preferă tramvaiul, pot ajunge repede la cel puțin o stație pentru linia/liniile 16,36.

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de Floreasca Residence, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

Deși există bulevarde largi aproape de Floreasca Residence, traficul este destul de aglomerat, mai ales la orele de vârf. De aceea îți recomandăm să eviți Strada Gheorghe Țițeica în special dimineața și după-amiaza.

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face Floreasca Residence un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M1 în apropierea ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de Floreasca Residence, la care ajung liniile 135,182,282,605,N119. Nu în ultimul rând, cei care vor locui în Floreasca Residence vor avea acces și la liniile de tramvai 16,36, existând cel puțin o stație în cartier.

Fiind poziționat în zona de nord a capitalei, Floreasca Residence beneficiază de acces ușor către aeroportul Henri Coandă (OTP).

În jurul Floreasca Residence se află bulevardele principale ale capitalei ce duc atât spre centru, cât și spre ieșirile din oraș.

Cartierul Floreasca face parte din sectorul 2 și este poziționat în zona de nord a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în nordul Bucureștiului, chiriile din cartierul Floreasca tind să fie cu aproximativ 10procente mai mari pentru garsoniere sau apartamente și cu 1procente mai mari pentru case.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Floreasca, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 330 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 560 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu trei camere: 700 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu patru camere: 1100 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; vile duplex: 1768 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; vile individuale: 2210 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Floreasca sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Floreasca atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Floreasca
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

Preț normal în comparație cu media din București - Nord

Prețurile apartamentelor din Floreasca Residence se mențin normale, raportate la media zonei. Astfel, un apartament cu două camere începe de la 103194€ în condițiile în care acestui tip de locuință în București - Nord este de 110850€.

Prețurile din această zonă cresc în mod susținut

Fiind amplasat în nordul capitalei, o zonă din ce în ce mai râvnită de corporatiști, în special cei de nivel senior, Floreasca Residence se bucură de o creștere constantă a prețului, creștere care adesea depășește media orașului.

Moderat

Ca și notorietate în piață, Floreasca Residence nu este un brand extrem de popular, el fiind căutat pe Google de puține ori în comparație cu alte ansambluri, de aceea nu putem spune că investiția într-o locuință pentru revânzare este momentan oportună în acest ansamblu, cel puțin nu din perspectiva popularității în piață.

Rată de capitalizare de 6.06% pentru un apartament cu două camere

Dacă cumperi un apartament cu două camere în Floreasca Residence, vei putea încasa o chirie de aproximativ 560 EUR pe lună și vei plăti minim 103194 EUR pe apartament, ceea ce înseamnă că va trebui să ții apartamentul închiriat non-stop timp de 11 ani pentru a-ți recupera investiția. În mod realist, vei încasa în medie 7862 EUR pe an și vei plăti cam 350 EUR pe reparații și alte costuri. Statul va lua și el 1257 EUR, ceea ce va duce la un randament net de aproximativ 6% pe an.

Clientelă fluctuantă: tineri

Acest ansamblu se pretează în special tinerilor, de aceea cei care investesc în Floreasca Residence se pot aștepta la chiriași instabili, care își schimbă frecvent domiciliul sau, în cazuri foarte grave, ajung chiar să deterioreze mobilierul.

Recomandăm 2 camere sau studio pentru investiție, dacă există

Floreasca Residence va atrăgea un public mixt, format atât din tineri, cât și din persoane care caută unități relativ ușor de întreținut, de aceea recomandăm investitorilor să se orienteze pe apartamentele cu două camere sau studio-uri dacă există în oferta dezvoltatorului. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip duplex s-ar putea să fie mai potrivite datorită prețului care tine să fie mai mic decât la cele individuale.

Rate doar prin bancă

Floreasca Residence nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Reduceri la plata cash

Cei care pot plăti cash vor primi de la dezvoltatorul Floreasca Residence un discount negociabil. Această facilitate este ideală pentru investitorii cu rezerve mari deoarece aceștia vor obține reduceri considerabile față de prețul de listă.

Nu știm dacă se poate plăti în criptomonede

Încă nu am aflat dacă este posibilă plata direct în criptomonede pentru locuințele din Floreasca Residence.

Cât costă o locuință în Floreasca Residence?

Din datele noastre, prețurile din Floreasca Residence încep de la 103194€, pentru apartamentele cu două camere.

Unde se află Floreasca Residence și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial Floreasca Residence este situat în cartierul Floreasca din nordul capitalei. Poți ajunge ușor la Floreasca Residence folosind metrou M1. Există o stație de metrou destul de aproape de ansamblu și numeroase stații de autobuz.

Cum este traficul din zona Floreasca Residence?

La orele de vârf, tipic Bucureștiului, traficul din jurul Floreasca Residence este destul de aglomerat. Pentru a ajunge mai repede acasă, te sfătuim să eviți Strada Gheorghe Țițeica.

Ce facilități oferă Floreasca Residence locuitorilor săi?

Locuitorii din Floreasca Residence au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), mall (în apropiere).

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România