Hei! Ești pe cale să faci cea mai importantă alegere a vieții tale: locuința în care vei trăi alături de cei dragi.
Alege inteligent accesând site-ul nostru de pe un ecran mare! Numai așa vei putea profita la maxim de toate informațiile pe care ți le punem la dispoziție!

21 Residence

21 Residence

Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 15H, Militari, Sector 6, București - Vest

Actualizat pe 2022-08-25
Ansamblul rezidențial 21 Residence din București
Ofertă de preț neclară, te rugăm completează formularul pentru mai multe detalii despre oferta 21 Residence!
ContactPentru a-ți face o părere corectă despre acest ansamblu, îți recomandăm să programezi o vizită la șantier!

Apăsarea butonului ”TRIMITE SOLICITAREA" implică acceptarea Termenilor și politicilor eDezvoltator.

Ce se intâmplă după ce completezi formularul:

Mesajul va fi trimis direct departamentului de vânzări din cadrul 21 Residence și vei fi contactat în termen de 24 de ore de reprezentantul dezvoltatorului, Bogdan Mihai , pentru a stabili o vizionare.

În caz de achiziție, vei cumpăra direct de la dezvoltator, noi nu facem altceva decât să direcționăm clientul către dezvoltator încasând o sumă fixă pentru fiecare client trimis.

Donăm o parte din profitul nostru către cauze sociale, prin programul nostru CSR prin care vizăm să ajutăm ONG-uri care activează în zona București - Ilfov. Află mai multe aici

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute beneficiarii să compare obiectiv locuințele din piață!
Ansamblul rezidențial 9 din BucureștiAnsamblul rezidențial 9 din BucureștiAnsamblul rezidențial 9 din BucureștiAnsamblul rezidențial 9 din București

21 Residence Pereți, tavan și uși interioare

Acoperire pereți cu vopsea normală

Pereții locuințelor din 21 Residence sunt acoperiți cu vopsea lavabilă clasică. Acesta nu este neapărat un dezavantaj, ba chiar permite beneficiarilor să își decoreze casa după bunul plac.

Tavane simple, fără decorațiuni

Dezvoltatorul 21 Residence a lăsat tavanele simple, fără baghete decorative sau alte inserții, camerele fiind simple, fără accente speciale.

Uși din MDF

La fel ca în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi, în 21 Residence au fost montate uși de interior din MDF, un material popular în România datorită costului relativ scăzut.

21 Residence Gresie, faianță și parchet

Gresie mată

Gresia folosită în 21 Residence este modernă, mată, având beneficiu de a preveni alunecarea. În plus este mai ușor de întreținut decât cea lucioasă.

Faianță lucioasă

Pereții din băile și bucătăriile din 21 Residence sunt placați cu gresie clasică, lucioasă.

Parchet laminat

La fel ca în multe alte ansambluri rezidențiale din România, și în 21 Residence s-a montat parchet laminat, o soluție care adesea este mai economică decât alternativele (lemn masiv, parchet stratificat etc.).

21 Residence Instalație termică

Centrală pe gaz, în condensare

Centralele termice montate în 21 Residence folosesc tehnologia de condensare, prin care eficiența centralei crește cu până la 50% față de cele convenționale.

Distribuție prin calorifere

Încălzirea efectivă se face în mod clasic, prin calorifere, precum în multe alte cazuri. Nu este de mirare că dezvoltatorul 21 Residence a ales această soluție, ea fiind ușor de construit. Caloriferele sunt din Oțel, un material rezistent.

Controlul temperaturii centralizat

În locuințele din 21 Residence, există un singur terminal de control al temperaturii, deci în toată casa va fi aceeași temperatură.

21 Residence Instalație electrică

Siguranțe cu protecție la curentare

În 21 Residence s-au folosit siguranțe diferențiale (care previn curentarea) .

Circuite simple, fără linii dedicate

În locuințele din 21 Residence nu există circuite speciale pentru consumatorii mari, deci cei care vor locui aici trebuie să fie atenți la prize să nu se topească atunci când folosesc electrocasnice de putere mare, precum plitele electrice.

Terminale electrice simple

În locuința auditată de noi, din 21 Residence, s-au instalat terminale simple, din plastic . Întrerupătoarele sunt poziționate la înălțimea optimă - aproximativ 120 cm față de sol și sunt normale, fără semnalizare, deci pot fi greu de depistat noaptea. De menționat că dezvoltatorul a prevăzut locuințele cu un spațiu special pentru router-ul WiFi astfel încât acesta să fie ușor accesibil pentru linia de internet, fără să fie vizibil în casă.

21 Residence Instalație sanitară

Alimentare din rețea

Cu toate că este cea mai fiabilă sursă, alimentarea din rețeaua municipală înseamnă că locuitorii 21 Residence vor avea la robinet apă preponderent epurată și tratată. Aceasta uneori are gust de clor, de aceea mulți locuitori ai orașelor mari preferă să cumpere apa potabilă îmbuteliată. Acest lucru nu mai este ceva neobișnuit și nu este un dezavantaj, majoritatea populației urbane fiind în situația de a cumpăra apă sau de a purifica apa de la robinet.

Evacuare în rețeaua municipală

Apele menajere din 21 Residence sunt procesate de rețeaua municipală. Acest scenariu este cel mai bun pentru orice reședință datorită capacității crescute de procesare oferite de rețelele municipale, dar și datorită respectării în acest fel a standardelor ecologice impuse de UE pentru procesarea apelor menajere uzate.

Imposibil de inundat!

Locuințele din 21 Residence beneficiază de scurgeri în pardoseală atât în baie, cât și în bucătărie. Practic, e aproape imposibil să provoci o inundație accidentală deoarece oriunde există o chiuvetă, cadă sau cabină de duș există și o scurgere în pardoseală.

21 Residence Izolația fonică

Pereții dintre locuințe au aproximativ 30cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Pereții care separă locuințele în 21 Residence sunt construiți din blocuri de cărămidă ceramică, un material bun pentru izolația fonică . Grosimea acestor pereți este de 30cm, ceea ce îi face foarte eficienți ca izolator fonic .

Pereții interiori au aproximativ 13cm grosime și sunt făcuți din cărămidă

Grosimea pereților care compartimentează locuința este importantă pentru cei care vor să doarmă liniștiți în dormitor fără să audă zgomotul televizorului din living. În cazul 21 Residence, pereții interiori au 13cm grosime și au fost construiți din .

Ferestre cu trei foi de sticlă - ”tripan”

Dezvoltatorul 21 Residence a montat ferestre cu trei straturi de geam sau „tripan” sau „triplex”, cum sunt ele cunoscute popular. Deși din punct de vedere termic diferența dintre două și trei foi de geam nu este atât de mare, din punct de vedere fonic, aceasta este semnificativă și nu veți avea probleme cu zgomotul din exterior nici când fac vecinii petreceri.

21 Residence Izolația termică

În evaluare
Pereți exteriori din cărămidă ceramică de 40 cm grosime, din care 10 cm izolație cu polistiren extrudat (EPS)

În 21 Residence, pereții exteriori ai clădirilor sunt realizați din cărămidă ceramică. Aceasta este un material modern, caracterizat printr-o foarte bună rezistent. De asemenea, alveolele caracteristice bucăților de cărămidă ceramică au capacitatea de a conserva temperatura. Deci, un perete realizat din acest material, care este bine izolat la exterior, va avea o bună inerție termică, menținând răcoare vara și cald iarna, ceea ce sporește semnificativ confortul locatarilor.

Pereții exteriori ai clădirilor din 21 Residence au o grosime de 40 cm, cu tot cu izolație, mai mult decât am întâlnit la alte ansambluri rezidențiale noi.

În ceea ce privește izolația exterioară a pereților, dezvoltatorul 21 Residence a folosit clasicul polistiren extrudat (EPS), aplicând un strat de 10 cm grosime. O soluție ieftină și destul de eficientă.

Ne lipsesc informații despre izolația termică a acoperișului

Din păcate, nu avem destule informații cât să compunem o părere corectă din punct de vedere tehnic despre izolația acoperișurilor clădirilor din 21 Residence.

Ramele ferestrelor sunt produse de Salamander și au 5 camere interioare

Profilele ferestrelor sunt esențiale pentru eficiența termică a unei locuințe. În 21 Residence s-au instalat ferestre bazate pe profile cu 5 camere, standardul superior utilizat în România.

21 Residence Hidroizolația

În evaluare
Ne lipsesc date privind hidroizolația fundațiilor

Informațiile pe care le avem despre 21 Residence nu ne permit să compunem o părere relevantă despre cât de bine sunt hidroizolate subsolurile și fundațiile clădirilor, vom reveni odată ce facem auditul la șantier.

Nu știm cum s-au izolat acoperișurile

Din păcate nu putem formula o opinie tehnică despre cât de bine sunt hidroizolate acoperișurile și plafoanele din 21 Residence, vom completa aceste informații doar după vizita la șantier.

Nu știm cât de bine sunt hidroizolate terasele

Momentan nu putem compune o opinie despre cât de bine sunt izolate terasele clădirilor din 21 Residence, vom reveni asupra acestei secțiuni după vizita la șantier.

Structură pe cadre din beton armat

Structura bazată pe cadre de beton este des utilizată în cazul clădirilor înalte, cum sunt cele din 21 Residence. Este un sistem constructiv des folosit în toată lumea care prezintă numeroase avantaje în ceea ce privește rezistența la seisme și eficiența în construcție.

Rezistență foarte bună la seisme însă pot apărea avarii

Acest sistem constructiv este folosit de toate clădirile construite după 1977. Mai mult decât atât, el a fost suplimentat cu măsuri de siguranță foarte dure pentru a preveni orice catastrofă. Clădirile din 21 Residence sunt construite pe cadre de beton și se supun acestor reglementări, deci probabilitatea ca aceste clădiri să cedeze în cazul unui seism este destul de scăzută.

Rezistență garantată în timp, decenii bune, chiar secole

În ziua de azi găsim numeroase clădiri construite în evul mediu care încă rezistă testului timpului. Majoritatea acestora sunt construite într-una dintre variantele sistemului „pe cadre”. Fie că s-au folosit forme rotunde, precum arcadele, fie că s-au folosit forme perpendiculare precum grinzile din zilele noastre, clădirile construite în acest sistem, la fel ca cele din 21 Residence, vor trece cu brio testul timpului și vor rămâne în picioare atât cât va dori omul.

21 Residence:Cumpărături

Cele mai apropiate magazine sunt în afara ansamblului

Poți face cumpărăturile zilnice din magazinele Cora sau Lidl fără a fi nevoit să utilizezi un mijloc de transport ajungi în doar 10 minute pe jos la destinație. Pe Bulevardul Timișoara 8D găsești și un Penny ce oferă și livrare la domiciliu, de-a lungul Bulevardului Iuliu Maniu se află Carrefour Market, pe Strada Fabricii este Profi, iar Dacă alegi să faci o plimbare prin Pipera Plaza vei găsi și un Mega Image în incinta sa. De asemenea, dacă preferi Auchan poți merge în centrul comercial AFI Cotroceni. Indiferent de opțiunea aleasă, cu mașina ajungi în maxim zece minute.

Piața agroalimentară e în zonă!

Pentru a cumpăra legume și fructe proaspete poți merge cu mașina în Piața Veteranilor - Strada Dealul Țugulea (șase minute), Piața Gorjului - Strada Cernișoara (opt minute) sau în Piața Apusului din cadrul Complexului Comercial Apusului (zece minute). Dacă ai drum prin Drumul Taberei găsești încă două piețe - Piața Orizont și Piața Drumul Taberei 2, iar e Strada Chilia Veche se află piața cu același nume, toate la numai zece minute depărtare de casă. Deși nu ai o piață agroalimentară chiar în complex, în proximitate ai o mulțime de variante din care poți alege.

Ai un mall foarte aproape

Pentru a face shopping va trebui să ieși din ansamblu, însă a avantajul de a găsi în apropierea sa mai multe centre comerciale. La AFI Cotroceni sau la Plaza România ajungi în maxim zece minute cu mașina. Pe strada Apusului se află Complex Apusului, pe strada Virtuții - Complex Sir, iar în Drumul Taberei este centrul comercial omonim. Pe Șoseaua Virtuții poți merge la Grant Shopping Center - mall cu magazine și restaurante din zona Crângași, iar dacă ai drum prin Splaiul Independenței te poți opri la Centrul Comercial Orhideea.

21 Residence:Educație

Găsești școala la câteva minute de 21 Residence!

Copiii pot alege să meargă la școală sau colegiu în apropiere de casă. Și la acest capitol zona stă foarte bine, printre care menționăm Școala Gimnazială nr. 117 (800 metri) sau Școala Academia Engleză (un kilometru). Pe Bulevardul Iuliu Maniu, 15, se află Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (400 metri) sau Colegiul Economic Constantin Kirițescu (un kilometru), pe strada Peștera Dâmbovicioara.

Găsești o grădiniță în apropiere de 21 Residence

Cei mici pot merge la una dintre grădinițele din proximitatea ansamblului, cele mai la îndemână fiind Grădinița nr. 217 (strada Sergent Constantin apostol 16), Grădinița Albinuțele (strada Centurii, 4), Grădinița Zâna Zorilor (strada Cetățuia, 10) sau Grădinița nr. 272 (Bulevardul Timișoara, 39). De asemenea, foarte iubite de către preșcolari sunt și Grădinița Degețica, Planeta Copiilor, Minime sau Magic World Kindergarten.

Poți găsi un after-school aproape de casă!

21 Residence este poziționat în apropiere de campusul universitar unde găsim 16 facultăți și patru universități, un mare avantaj pentru cei care vor urma cursuri superioare.Cea mai apropiată este Facultatea de Inginerie Electrică (850 metri), pe Splaiul Independenței, 313 ce oferă 150 de locuri la buget obținute pe bază de admitere. Cea mai îndepărtată este Universitatea Națională de Apărare Carol I (trei kilometri) de pe Șoseaua Panduri 68-72, o instituție cu o pregătire excelentă.

21 Residence:Recreere

Nu există niciun parc în apropiere

Deși nu există niciun parc în interiorul 21 Residence, pentru a putea petrece timp în natură vei putea merge într-unul dintre parcurile din jurul ansamblului.

Găsești un loc de joacă amenajat chiar lângă casă!

Cei mici se pot juca la locul de joacă special amenajat, alături de un teren de sport, pe o suprafață de circa 1.000 metri pătrați. Pe o rază de maxim 10 minute depărtare din complex mai găsiți încă trei locuri de joacă de-a lungul Bulevardului Iuliu Maniu. Dacă cei mici vor să meargă la un loc de joacă închis, pot alege Zozo Land de pe Bulevardul Timișoara, 50, unde puteți ajunge în numai șase minute cu mașina sau Laser Megazone de pe Bulevardul Iuliu Maniu 7.

Nu știm dacă se organizează activități cu copiii

În timpul liber puteți ieși în familie la Grădina Botanică Dimitrie Brândză (Șoseaua Cotroceni, 3,4 kilometri depărtare), o grădină ce include plante rare, cu multe zone amenajate minunat, sere și cascade - ai nevoie de cel puțin două ore pentru a putea admira tot peisajul mirific. Apoi puteți trece și pe la Muzeul Național Cotroceni, un palat în stil baroc cu o colecție impresionantă de picturi și arte - nu uita înainte să faci o rezervare. Pe Bulevardul Timișoara 8A (opt minute distanță) se află un minunat loc de distracții pentru copii - Terra Park. În weekend poți petrece timp plăcut la Teatrul Masca de pe Bulevardul Uverturii 14 (cinci minute de mers cu mașina) - aici poți viziona spectacole, admira sculpturile sau poți veni cu cei mici la diverse cursuri.

21 Residence:Siguranță

Accesul în ansamblu este restricționat

În 21 Residence te simți în siguranță deoarece nu oricine poate intra în acest complex rezidențial. Accesul se face doar pe bază de invitație sau cartelă de acces, deci nu pot intra decât persoane cunoscute, rezidenți sau musafirii acestora.

Se poate circula în viteză

Având în vedere că în 21 Residence nu au fost instalate încă limitatoare de viteză, mașinile pot circula după cum vor, iar acest aspect este periculos dacă un copil ar ajunge în stradă.

Locuri de joacă împrejmuite

Zonele de joacă de lângă sau din interiorul 21 Residence sunt împrejmuite și sunt plasate departe de străzi, pentru ca cei mici să fie în deplină siguranță, iar joacă să se desfășoare fără incidente

21 Residence:Curățenie

Spațiile verzi sunt foarte bine întreținute

Plimbându-te la pas prin 21 Residence este imposibil să nu observi cât de bine sunt întreținute spațiile verzi. Iarba este tunsă, iar florile arată superb vara. Copilul tău se va juca într-un mediu sănătos și bine îngrijit.

Găsești coșuri de gunoi la tot pasul

Străzile din 21 Residence sunt foarte curate, parțial datorită coșurilor de gunoi montate de dezvoltator în majoritatea locurilor publice. Deși pare banal, acest aspect nu este prea des întâlnit în alte ansambluri rezidențiale din România.

Trotuarele sunt îngrijite și spălate

Trotuarele și aleile din 21 Residence par noi, ele fiind foarte bine întreținute și curate.

21 Residence:Transport public

Găsești o stație de metrou pentru M3 în apropiere

Dacă mergi des cu metroul, este bine să știi că ansamblul 21 Residence este destul de aproape de o stație de metrou legată la linia/liniile M3.

Ajungi rapid la o stație STB

Locuind în 21 Residence, vei găsi în apropiere cel puțin o stație STB pe la care trec liniile de autobuz 106,136,137,138,178,236,278,N120,R431,R432,R433. Pe lângă autobuz, poți lua și tramvaiul pe linia/liniile 8,25,35.

Zonă liniștită și bine conectată

21 Residence se află într-o zonă liniștită, relativ departe de centru însă cu acces la majoritatea facilităților pe care le oferă capitala.

21 Residence:Socializare

Nu există piscină în ansamblu

Din păcate, precum multe alte ansambluri, 21 Residence ratează oportunitatea de a oferi locuitorilor săi o piscină.

Găsești localuri unde să poți ieși cu prietenii

Dacă îți place să ieși la o cafea sau la masă cu prietenii, vei găsi rapid un local chiar în interiorul 21 Residence.

Ai un mall foarte aproape.

Te relaxezi la shopping? Atunci avem vești bune: 21 Residence are un mall important în imediata apropiere, la câteva minute de mers cu mașina.

21 Residence:Sport

Nu ai sală de fitness în ansamblu

Cea mai apropiată sală de forță este în afara ansamblului, deci va trebui să ieși din 21 Residence pentru a ajunge la ea.

Pentru a face jogging va trebui să ieși din ansamblu

Cei care obișnuiesc să facă ieșiri scurte de jogging vor trebui să caute un parc în apropiere, deoarece în 21 Residence nu se poate alerga.

Vei face cam un sfert de oră până la cel mai apropiat parc

Dacă locuiești în 21 Residence și vrei să ajungi la cel mai apropiat parc pentru a alerga, va trebui să te deplasezi cu mașina pentru că în apropiere nu este nici un parc.

21 Residence:Persoane cu dizabilități fizice

Există rampe de acces

În 21 Residence, clădirile au rampe de access pentru cei care sunt blocați în scaunul cu rotile, iar aceștia pot intra ușor în toate clădirile.

Nu există locuri de parcare rezervate

În 21 Residence, am văzut locuri de parcare rezervate în fața reședințelor însă nu și lângă clădirile publice precum magazine sau școală.

Tocurile ușilor nu sunt la nivel cu podeaua

Din câte am observat, în 21 Residence nu există treceri la nivel cu podeaua dintr-un spațiu în altul, nici în spațiile publice, și nici în unitățile locative.

21 Residence:Persoane cu dizabilități senzoriale

Lifturile sunt silențioase, fără indicații

Ascensoarele din 21 Residence nu oferă niciun fel de indicații acustice, iar cei cu probleme de vedere vor trebui să le folosească asistați.

Butoanele lifturilor sunt simple, fără instrucțiuni

Lifturile din 21 Residence nu sunt potrivite pentru persoane care au probleme cu vederea, deoarece nu au butoane inscripționate cu Braille.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate fonic

Din nefericire, trecerile de pietoni din 21 Residence nu sunt semnalizate acustic, fapt pentru care sunt periculoase pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Stații de încărcare EV lângă 21 Residence

În evaluare
Nu există stație de încărcare în ansamblu
Stații de încărcare în apropiere

În drumul tău spre casă vei întâlni următoarele stații de încărcare:

Brand Distanță Locuri 100-150kWh Locuri 50-100kWh Locuri 30-50kWh Locuri 5-30kWh
McDonalds la 4 km - - - 2 locuri
EV Connect la 2 km - - - 4 locuri
Renovatio e-charge la 8 km - 6 locuri - 3 locuri

21 Residence:Tratamente și hrană

Ai un pet-shop foarte aproape

Animalul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare dacă locuiești în 21 Residence pentru că ai un pet-shop la doar câteva minute de casa ta.

Veterinarul este chiar lângă casă

Dacă animalul tău necesită tratament medical constant, află că foarte aproape de 21 Residence există un cabinet veterinar la care poți apela.

Cabinetul veterinar oferă și servicii de cosmetică pentru animale

Este normal să ai grijă de aspectul animalului tău de companie, iar pentru asta ai nevoie de servicii specializate. Este bine să știi că la cabinetul veterinar din 21 Residence ai, în ofertă, cosmetică canină.

21 Residence:Plimbare

Nu vei putea plimba câinele decât pe stradă

Din păcate 21 Residence nu oferă niciun loc unde poți plimba câinele aproape de casă. Găsești opțiuni doar dacă te deplasezi în afara ansamblului.

Nu există nicio pădure sau câmpie în apropiere

Dacă ai un câine activ, care are nevoie să alerge liber zilnic, atunci 21 Residence nu este cea mai bună opțiune pentru tine întrucât nu are aproape nicio pădure sau poiană, unde câinele să poată fi lăsat liber, fără să creeze probleme.

Nu există niciun lac în apropiere.

Din nefericire, dacă ai un câine care adoră apa, vei fi dezamăgit de faptul că, lângă 21 Residence nu există niciun loc unde să-l poți lăsa să se scalde.

44,433278 26,0416549999999

Harta 21 Residence

Click pe buton pentru a vedea unde se află 21 Residence

Despre Militari

Situat în sectorul 6 al Capitalei, cartierul Militari este străbătut de bulevardul Iuliu Maniu care face legătura între București și autostrada A1. Este un cartier aglomerat, în care își trăiesc viața peste 300 000 de persoane.

Dacă până în anii 80 cartierul avea un aspect rural, fiind compus numai din case, începând cu acel deceniu comuniștii au decis să demoleze casele și să construiască blocuri cu 10 etaje care sunt și astăzi reprezentative pentru zonă.

Viața de zi cu zi în Militari

Cartierul Militari este un cartier în care locuitorii pot găsi absolut tot ceea ce au nevoie, de la magazine până la instituții de învățământ și de la stații de transport în comun subteran și suprateran, până la diverse opțiuni de distracție.

Magazine în Militari
 • Complexul Comercial Militari Shopping
 • Kaufland
 • Piața Gorjului
Învățământ în Militari
 • Școala Gimnazială Ion Dumitriu Bucureşti
 • Grădinița nr. 195 Prichindel
 • Liceul Tehnologic Petru Poni
Recreere în Militari
 • Parcul Iuliu Maniu
 • Lacul Morii
 • Parcul Păcii
Transport public în Militari
 • Stațiile de metrou Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului
 • Liniile de autobuz 106, 136, 137, 138, 178, 236, 278, N120, R431, R432, R433
 • Liniile de tramvai 8, 25, 35

Rata criminalității în Militari

Administrativ, Militari, face parte din zona de acoperire a Sector 6 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 180 de infracțiuni, foarte aproape de media de 178 de infracțiuni înregistrată de celelalte sectoare, fapt pentru care Militari este o alegere bună pentru tine și familia ta, astfel că nu ai de ce să îți faci griji privind siguranța ta sau a celor dragi.

Rata criminalității în Sector 6
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Militari

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în 21 Residence, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Militari. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Militari. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Zona din jurul 21 Residence este una în care predomină clădirile înalte, deci cu o densitate crescută. Din cauza acestui fapt, traficul se aglomerează considerabil la orele de vârf pentru ca, în afara acestui interval orar, să revină în parametrii normali.

Pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți, cel mai bine este să folosești, pentru deplasări, metroul. Locuitorii din 21 Residence au acces la o stație de metrou chiar lângă casă pentru linia/liniile M3.

Deși nu scapi în totalitate de problemele din trafic, STB-ul este o alternativă mai bună decât mașina personală. Aproape de 21 Residence există cel puțin o stație de autobuz cu acces la linia/liniile 106,136,137,138,178,236,278,N120,R431,R432,R433 . De asemenea, cei care preferă tramvaiul, pot ajunge repede la cel puțin o stație pentru linia/liniile 8,25,35.

Cei care au copii mici vor fi nevoiți să se deplaseze cu mașina până la cea mai apropiată grădiniță, care se află la câteva minute de condus de 21 Residence, ceea ce va aglomera traficul. Având în vedere că nu există niciun supermarket în ansamblu, cei care vor avea nevoie de cumpărături vor fi nevoiți să ia mașina pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin, ceea ce va duce la aglomerarea traficului.

Deși există bulevarde largi aproape de 21 Residence, traficul este destul de aglomerat, mai ales la orele de vârf. De aceea îți recomandăm să eviți Bulevardul Iuliu Maniu în special dimineața și după-amiaza.

Amplasarea în zona mediană a capitalei, face 21 Residence un ansamblu bun pentru familii și persoanele care nu sunt nevoie să ajungă des în zona centrală ci preferă un cartier mai liniștit. Conexiunea cu metroul se face în mod direct, existând o stație de metrou pentru linia/liniile M3 în apropierea ansamblului. În ceea ce privește autobuzul, există o stație STB foarte aproape de 21 Residence, la care ajung liniile 106,136,137,138,178,236,278,N120,R431,R432,R433. Nu în ultimul rând, cei care vor locui în 21 Residence vor avea acces și la liniile de tramvai 8,25,35, existând cel puțin o stație în cartier.

În jurul 21 Residence se află bulevardele principale ale capitalei ce duc atât spre centru, cât și spre ieșirile din oraș. 21 Residence este poziționat în partea de vest a capitalei, ceea ce garantează locuitorilor acces facil către Autostrada 1 (București - Pitești), ideal pentru cei care traversează des Valea Oltului. Fiind la periferia orașului, locuitorii din 21 Residence au acces rapid inclusiv către Centura București, arteră care leagă toate drumurile importante ce tranzitează capitala.

Cartierul Militari face parte din sectorul 6 și este poziționat în zona de vest a capitalei. Față de celelalte cartiere din zone aflate în vestul Bucureștiului, chiriile din cartierul Militari nu sunt foarte diferite, ele înregistrând fluctuații mai mici de 3 procente.

Valorile medii ale chiriilor din cartierul Militari, conform informațiilor colectate din anunțurile de pe Internet, se împart astfel: garsoniere: 270 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; apartamente cu două camere: 430 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu trei camere: 560 Euro pe lună, cu 1 procent mai mari decât media zonei; apartamente cu patru camere: 470 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile duplex: 560 Euro pe lună, cu 1 procent mai mici decât media zonei; vile individuale: 700 Euro pe lună, cu 2 procente mai mici decât media zonei.

Actualizăm datele din această secțiune iar în scurt timp, aici vei găsi inclusiv informații istorice despre tendințele prețurilor imobiliarelor din Militari sub forma unui grafic similar cu cel de mai jos. Acest grafic se va actualiza zilnic pentru ca informațiile oferite să fie cât mai relevante. Graficul va ilustra evoluția prețurilor în Militari atât pentru vânzări, cât și pentru închirieri și va putea fi segmentat în funcție de tipul de imobil dorit.

Tendința prețurilor la imobiliare în Militari
Imagine demonstrativă care ilustrează cum vor fi prezentate tendințele prețurilor din imobiliare

În curs de evaluare

Momentan nu avem date suficiente pentru a face o analiză a prețurilor din 21 Residence față de cele din București - Vest.

Prețurile din această zonă cresc în mod temperat

în București - Vest, 21 Residence nu se bucură încă de creșterile înregistrate în zonele centrale și de nord ale capitalei. Această diferență este cauzată în special de infrastructura precară, situație ce se va ameliora în anii următori.

Foarte cunoscut

21 Residence este un nume foarte cunoscut la nivel de București, fapt confirmat și de volumul foarte mare de căutări lunare pe Google după cuvinte cheie asociate acestui ansamblu. Datorită acestei notorietăți, considerăm potrivită investiția într-o locuință în 21 Residence fie pentru revânzare, fie pentru închiriere.

Clientelă stabilă: familii

Datorită facilităților din interiorul și din jurul 21 Residence, ansamblul este ideal pentru familiile cu copii. Acest tip de clienți este ideal pentru cei care caută chiriași de lungă durată deoarece familiile își schimbă rar locuința ba chiar deseori aleg să cumpere.

Recomandăm 3 camere sau case ca investiție

Fiind un ansamblu prietenos cu familiile, în 21 Residence se vor putea închiria ușor apartamentele mari cu 3 sau 4 camere, precum și orice tip de casă. Deși au un preț de achiziție mai mare, randamentul acestor unități tinde să fie mai bun decât cele ieftine în special datorită chiriașilor pe lungă durată și a costurilor mai mici cu reparațiile. În cazul în care ansamblul are disponibile doar case, atunci vilele de tip single s-ar putea să fie o investiție potrivită.

Rate doar prin bancă

21 Residence nu oferă niciun sistem de rate la dezvoltator, deci cei care vor să achiziționeze aici vor trebui fie să plătească pe loc, fie să apeleze la un credit bancar.

Preț fix, indiferent de metoda de plată

Din păcate, dezvoltatorul 21 Residence nu oferă reduceri celor care pot plăti cash iar prețul este același pentru orice tip de client, indiferent că este investitor sau beneficiar final.

Se acceptă doar monede tradiționale

Dezvoltatorul 21 Residence nu acceptă momentan plata în niciun fel de criptomonede, preferând valuta clasică (fiat) pentru toate tranzacțiile derulate de acesta.

Cât costă o locuință în 21 Residence?

Momentan colectăm, de la 21 Residence, datele necesare pentru a răspunde la această întrebare. Te rugăm să revii pentru a vedea prețurile actualizate.

Unde se află 21 Residence și cum se poate ajunge?

Ansamblul rezidențial 21 Residence este situat în cartierul Militari din vestul Bucureștiului. Poți ajunge ușor la 21 Residence folosind metrou M3. Există o stație de metrou destul de aproape de ansamblu și numeroase stații de autobuz.

Cum este traficul din zona 21 Residence?

La orele de vârf, tipic Bucureștiului, traficul din jurul 21 Residence este destul de aglomerat. Pentru a ajunge mai repede acasă, te sfătuim să eviți Bulevardul Iuliu Maniu.

Ce facilități oferă 21 Residence locuitorilor săi?

Locuitorii din 21 Residence au acces la următoarele facilități: școală publică (în apropiere), școală privată (în apropiere), grădiniță (în apropiere), supermarket (în apropiere), mall (în apropiere).

Aflat la un kilometru și ceva de Grădina Botanică, pe partea stângă a bulevardului Iuliu Maniu, cum privești spre ieșirea din București, având toate facilitățile necesare și cea mai bună infrastructură de transport public, 21 Residence Politehnica pare locul ideal pentru a locui. Cu toate acestea există și un revers al medaliei care trebuie analizat înainte de a lua o decizie: aglomerația, traficul infernal, calitatea slabă a aerului, lipsa zonelor verzi, zgomotul și chiar locuințele în sine.

21 Residence Politehnica Pareri
Părerea noastră despre 21 Residence Politehnica

21 Residence Politehnica, locuințe moderne cu aer comunist

Cartierul Militari, dar și tot sectorul 6 al Bucureștiului, a cunoscut în ultimi 10 ani o dezvoltare spectaculoasă. Nu exagerăm dacă spunem că nicăieri nu s-a construit mai mult decât aici.

Dezvoltatorii imobiliari au fost încurajați de infrastructura rutieră - foarte bine dezvoltată, de prețurile bune - care au permis achiziția de suprafețe compacte de teren, dar și de multiplele facilități deja existente. Frenezia construcțiilor a fost și este alimentată de interesul oamenilor de a cumpăra locuințe noi.

O imagine de ansamblu și două vorbe despre dezvoltator

Residence 21 Politehnica este un ansamblu format din cinci blocuri, totalizând un număr de 1493 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, pe o suprafață de teren de 36.000 de metri pătrați. Toate blocurile au același regim de înălțime - P+11, la care se adaugă un etaj de subsol, unde au fost amenajate fie spații de depozitare de tip boxe individuale, fie parcări. Sub și suprateran sunt 1288 de locuri de parcare, acordate rezidenților la cerere, pe principiul primul venit, primul servit, dar contra cost (de la 3000 de euro în sus sau chirie lunară de 50-60 de euro). Tot la cerere pot fi repartizate și boxele spre închiriere sau cumpărare.

Lucrările de construcție s-au finalizat în 2019. Zona verde și plantările de copaci au urmat imediat apoi. Aceasta ar putea să fie explicația pentru sărăcia evidentă la capitolul vegetație.
Lucrările de construcție s-au finalizat în 2019. Zona verde și plantările de copaci au urmat imediat apoi. Aceasta ar putea să fie explicația pentru sărăcia evidentă la capitolul vegetație.

Cele cinci blocuri sunt orientate paralel cu bulevardul Iuliu Maniu, pe direcția est-vest. Lungimea primelor două, dinspre Iuliu Maniu, este de 136 metri, iar în spatele lor sunt alte trei blocuri, unul liniar de 112 metri lungime, două în forma de L cu latura lungă de 60 și respectiv 84 de metri. Distanța dintre blocuri este de 30-40 de metri. Variația rezultă ca urmare a formei imobilelor, care au o retragere, de circa zece metri, în zona centrală.

\

21 Residence Politehnica este al treilea complex rezidențial al dezvoltatorului Akcent Residential și Akcent Development, după 19 Residence, din Grozăvești și 20 Residence de la piciorul Podului Ciurel, însumând peste 5000 de apartamente, în prezent toate vândute.

Valoarea metrului pătrat construit, la momentul vânzării, varia între 1200 și 1300 euro. Terenurile pe care s-au construit aceste blocuri au fost cumpărate la licitație după dezafectarea unor unități economice.
Valoarea metrului pătrat construit, la momentul vânzării, varia între 1200 și 1300 euro. Terenurile pe care s-au construit aceste blocuri au fost cumpărate la licitație după dezafectarea unor unități economice.

Toate blocurile din cele trei ansambluri au același stil arhitectural și design de monolit compact, cu balcoane retrase în interior, finisate cu materiale calitative în tonuri de gri-alb, cu accente roșii, care vor să pună în evidență proiectul comun și să ofere personalitate distinctă construcțiilor. Planul arhitectural, realizat de o firmă de arhitectură cvasi-necunoscută, copiază tiparul blocurilor comuniste atât la exterior, cât și la interior, singurul element de noutate fiind suprafețele vitrate exterioare mari și o abordare care se dorește inovativă, prin utilizarea unui perete despărțitor din sticlă transparentă între bucătărie și living. Despre asta vorbim pe larg, mai jos.

Același dezvoltator a construit Cloud9 Residence din Pipera (unde vinde cu 1600 euro pe mp) și a depus documentația pentru faza a doua a acestui proiect nou. Pe semnătura lui mai sunt construite, în București, patru clădiri de birouri: Eminescu Offices, Mendeleev Office 5, Rosetti Tower și Oscar One (pe străzile Eminescu, Mendeleev, Maria Rosetti și pe strada Ernest Broșteanu). Acționar principal este Petre Niculae, iar Alin Niculae (Oscar Downstream - una dintre cele mai mari firme de comerț cu produse petroliere) este administrator. Imaginea dezvoltatorului este susținută de intermediari și angajați, portavoce fiind Laurenţiu Afrasine ce conduce atât Akcent Residential, cât și Akcent Development.

Intrarea în parcarea subterană din complex. Aleile și străzile sunt bine întreținute, dar s-a renunțat la varianta unora ecologice, care să lase loc pentru iarbă și să permită scurgerea naturală a apei. Sistemul de canalizare funcționează bine și nu au fost acumulări de apă după aversele de ploaie
Intrarea în parcarea subterană din complex. Aleile și străzile sunt bine întreținute, dar s-a renunțat la varianta unora ecologice, care să lase loc pentru iarbă și să permită scurgerea naturală a apei. Sistemul de canalizare funcționează bine și nu au fost acumulări de apă după aversele de ploaie

Construcția efectivă a proiectelor imobiliare rezidențiale a revenit firmei Pedro Company Constructexim, care-i aparține tot lui Petre Niculae.

Cartierul Militari, cu bune și cu rele

Nu poate fi ignorată amplasarea complexului 21 Residence Politehnica în cartierul Militari, unul dintre cele mai mari zone de locuit din București. Numele cartierului vine de la comuna Militari, care a fost înghițită de oraș, încă din 1950, toponimul „Militari” provenind de la o garnizoană și de la un câmp de instrucție care se afla aici.

Dacă până la începutul anilor 1960 în zonă existau numai case cu aspect rural, cu grădini și alei neasfaltate, după acest moment a fost demarat un amplu proces de modernizare, casele fiind demolate pentru a face loc clădirilor supra-etajate. Primul șir de blocuri a fost dat în folosință în anul 1966 și include, printre altele, blocurile 22, 21, 20 de pe latura nordică a bulevardului Iuliu Maniu (fost Păcii).

Iuliu Maniu este cea mai lungă arteră de circulație din București. Recent a fost reamenajată, există bandă rezervată pentru transportul public, iar scuarul central a fost restrâns și s-au plantat pomi.
Iuliu Maniu este cea mai lungă arteră de circulație din București. Recent a fost reamenajată, există bandă rezervată pentru transportul public, iar scuarul central a fost restrâns și s-au plantat pomi.

Bulevardul de azi exista ca arteră încă din perioada interbelică, dar era asfaltat numai până la Cotroceni, după care drumul era pietruit, pentru ca mai apoi să fie unul de pământ bătut. Se numea bulevardul Regele Alexandru al Iugoslaviei. Lățirea la patru benzi, cu scuarul de verdeață de pe mijloc s-a realizat după 1968 în trei etape. Fiecare nouă porțiune a primit un alt nume: bulevardul Armata Poporului (de la Piața Leul până la Lujerului), bulevardul Păcii (între Lujerului și Autogara Militari), iar ultima parte, lățită după 1972, bulevardul Republicii (de la Autogara Militari până la ieșirea din București). După 1989 s-a numit general Vasile Milea, iar ulterior a fost rebotezat Iuliu Maniu (fost premier al României, în perioada dintre cele două războaie).

Azi, cartierul Militari este cel mai aglomerat din București, are cea mai mare densitate urbană, cel mai prost aer, cel mai ridicat nivel de decibeli și cele mai puține spații verzi. În replică, are cele mai multe centre comerciale, cea mai complexă rețea de transport public, cele mai multe locuri de parcare, școli, licee și un vast complex universitar reprezentat de Universitatea Politehnică.

Trebuie menționat și faptul că, în Militari, se află cea mai mare densitate de blocuri de peste 8 etaje, în condițiile în care distanța medie dintre acestea este de doar 15 metri.

Riscul seismic

Merită să facem această mică paranteză, cu atât mai mult cu cât ne referim la una dintre zonele cu cel mai ridicat nivel mediu de înălțime al construcțiilor.

Bucureștiul este așezat pe o zonă argiloasă multi-stratificată cu densități diferite. Aceasta face ca mișcarea seismică să fie amplificată sau diminuată, în funcție de structura geologică a solului. Astfel, unele zone din București sunt considerate „mai sigure” , iar altele „mai riscante”.

Toată zona Militari intră în segmentul cu risc mediu. Zona Otopeni, Băneasa, Pantelimon și prelungirile lor sunt în aria cu cel mai ridicat risc, în timp ce cartierele din sud îi au pe cel mai scăzut. Zonele centrale au un risc mediu.

Esențial pentru rezistența la seism este modul de construcție și respectare a tehnologiei, dar mai ales fundația și amprenta la sol a imobilului, precum și materialele folosite și respectarea înălțimii stabilite în proiect
Esențial pentru rezistența la seism este modul de construcție și respectare a tehnologiei, dar mai ales fundația și amprenta la sol a imobilului, precum și materialele folosite și respectarea înălțimii stabilite în proiect.

Nu doar solul este un factor esențial, ci și tipul de fundație, adâncimea acesteia, precum și structura construcției. Interesant este că nu regimul de înălțime al unei clădiri este cel definitoriu pentru o evaluare de tipul „mai mult sau mai puțin sigură”.

Există câteva criterii care privesc exclusiv modul de construcție și pe care este bine să le cunoaștem, în linii mari, pentru a avea o imagine obiectivă cu privire la rezistența la seism a unei clădiri.
Nota bene: vorbim doar despre clădiri de tipul blocurilor, cu locuințe multiple, compartimentate și cu o structură centrală de tip turn - casa scărilor, iar atunci când ne referim la cutremure le luăm în calcul pe cele care au o intensitate mai mare de 6,5 grade pe scara Richter. Acestea sunt:

 • Construcțiile cu subterane destinate parcării sau cu magazine la primul nivel sunt mai puțin sigure (apare fenomenul de „parter flexibil”). Pentru a le spori rezistența acestea sunt construite cu structură de beton armat și grinzi de legătură dispuse orizontal pentru rigiditate și durabilitate.

 • Pentru blocurile cu multe etaje, ideală este structura pe stâlpi de beton armat de tip monolit și planșee turnate direct (nu prefabricate), pe structură de fier beton.

 • Fundația pe piloni este mai eficientă decât cea clasică, de tip etaj îngropat, iar dimensiunea și adâncimea pilonilor, structura și forma bazei acestora, precum și locul unde sunt amplasați depind de înălțimea viitoarei construcții și de calitatea solului. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care adăugarea unui etaj dincolo de proiectul inițial plasează respectiva construcție în categoria celor cu risc suplimentar.

 • Planșeele cu grinzi sunt mai solide și mai sigure decât cele fără. Deci, prezența grinzilor vizibile în apartament este un indicator al rezistenței. Grinzile, au rol structural, dar și pe acela de protecție. În cazul prăbușirii planșeului, grinda asigură un spațiu vital, de 40-60 de centimetri, pentru cei prinși sub dărâmături (Da! Sună sinistru, dar sunt detalii importante pe care prea puțini le cunosc). Acesta este și motivul pentru care una dintre recomandări, în caz de seism, spune: „adăpostirea în tocul ușii sau sub grindă”

 • Structura pe stâlpi de beton, cu grinzi și umplutură de zidărie de cărămidă și fâșii de beton este cea mai rezistentă și este ideală pentru construcțiile înalte oferind elasticitate, dar și o bună izolare termică și fonică.

Vecinătăți și facilități pentru 21 Residence Politehnica

Ansamblul rezidențial este situat la numărul 15-H și se învecinează cu Institutul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative, Campus Politehnica. În imediată proximitate se află hypermarket-ul Cora Lujerului, centrul comercial Plaza România, AFI Palace Cotroceni, complexul comercial SIR și Piața Veteranilor. Pe partea opusă a bulevardului este un supermarket Lidl.

Acest supermarket LIDL este la cinci minute de mers pe jos de ansamblul de blocuri 21 Residence Politehnica
Acest supermarket LIDL este la cinci minute de mers pe jos de ansamblul de blocuri 21 Residence Politehnica

La circa 600 de metri este Parcul Politehnica (oficial se numește Parcul Iuliu Maniu), la un kilometru și jumătate, Grădina Botanică, iar între ele Parcul Grozăvești. În spatele complexului este baza sportivă Iris Sport Arena (practică și accesibilă, dar cu probleme în ceea ce privește condițiile), o sală de fitness bine dotată - Gym House (cu recenzii pozitive), Teatrul Masca și „Movieplex”, în Plaza România, și alte săli de cinematograf în AFI.

Densitatea populației din această zonă atrage unități comerciale de tot felul și are ca beneficiu o abundență de farmacii, bănci, magazine mici diverse și multe cabinete medicale particulare (generaliste și stomatologice), plus spitalul Veterinar Central, în apropiere, ca să nu mai pomenim despre vecinătatea cu Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Militar Central.

Chiar dacă nu au un spațiu dedicat pentru plimbare în complexul rezidențial, animalele de companie au garanția că pot primi asistență medicală, la nevoie.
Chiar dacă nu au un spațiu dedicat pentru plimbare în complexul rezidențial, animalele de companie au garanția că pot primi asistență medicală, la nevoie.

La capitolul școli și grădinițe oferta este diversă și variată. Există și unități private și de stat. În jurul complexului am numărat patru grădinițe de stat și opt școli, plus Liceul „Mircea Eliade”, Colegiul Economic „C. Kirițescu”, Colegiul Național „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Școala de muzică Militară, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica și Universitatea Națională de Apărare Carol I. Adică nu trebuie să pleci din jurul blocului de la grupa mică, până la licență și după!

Acces și transport public

Se ajunge în complex pe două căi înguste și destul de întortocheate. Luând în calcul faptul că sunt în jur de 4000 de locuitori și cel puțin 1000 de mașini, lucrurile devin complicate (chiar foarte complicate) în zilele lucrătoare și la orele de vârf.

O cale de acces este din sensul giratoriu de la Lujerului, pe strada Peștilor. Zona corespunde și cu intrarea la Cora - Lujerului, deci traficul se cumulează. După ce treci de intrarea în Cora mai sunt aproape 300 de metri până la bariera care limitează complexul 21 Residence Politehnica de restul blocurilor. Pe același traseu, dar pe la o altă barieră se poate ieși din ansamblu.

A doua cale de acces este de pe bulevardul Iuliu Maniu, puțin înainte de cealaltă intrare în Cora. Aleea are cinci metri lățime, are mașini ale riveranilor din blocurile vechi parcate și nu are nume. Există însă spațiu de trecere, peste scuarul verde pe Maniu, astfel că se poate utiliza indiferent de sensul de deplasare. Intrarea în complexul de blocuri este la 50 de metri. Aleea fără nume trece prin spatele blocului cu numărul 17 de pe Iuliu Maniu și iese în bulevard pe sensul de mers spre Cotroceni, tot în 50 de metri.

Aceasta este una dintre ieșirile cu barieră din ansamblu, spre Iuliu Maniu, pe aleea din spatele blocurilor vechi. Deși este un drum pe care îl poți parcurge într-un minut, dimineața se poate sta și 10 minute până se pătrunde în traficul de pe bulevard.
Aceasta este una dintre ieșirile cu barieră din ansamblu, spre Iuliu Maniu, pe aleea din spatele blocurilor vechi. Deși este un drum pe care îl poți parcurge într-un minut, dimineața se poate sta și 10 minute până se pătrunde în traficul de pe bulevard.

Este locul potrivit să adăugăm că tot complexul 21 Residence Politehnica este înconjurat de un gard care-l delimitează, iar porțile de acces au bariere supravegheate video, astfel că nu pot pătrunde decât rezidenții (cu cartelă magnetică), musafirii sau mașinile utilitare, cei care fac livrări la domiciliu sau taxiurile. Pentru cei din urmă staționarea este strict limitată la 15 minute. Musafirii au o zonă unde pot parca, contra unor taxe de staționare modice.

Sunt puține cartiere în București care să aibă tot ceea ce poate oferi transportul public al Capitalei, de la metrou la tramvai, și totul la o aruncătură de băț de casă.

Stația de metrou Lujerului se află la 700 de metri, stația Politehnica la 1,5 kilometri. La circa 300 de metri este stația pentru mijloace de transport public de suprafață, troleibuze și autobuze (61,62,136, 238, 339), care merg spre centru, Gară și alte puncte de interes. Sunt circa șase kilometri până în Centru, patru până la Gara de Nord, iar la Aeroport se ajunge în 20 de minute cu mașina. Este ușoară ieșirea spre A1 și spre Centură.

Am cronometrat raportul timp/distanță, cu tot cu deplasarea până în stație și timp de așteptare:

 • Metrou Lujerului - Unirii 20 de minute;
 • Cu 336, 25 de minute până la Universitate (15 în afara orelor de trafic);
 • 20 de minute cu tramvaiul 41 până la Piața Presei;
 • Cu mașina până în Pipera faci circa 50 de minute și peste, iar cu metroul Lujerului - Unirii 1- Unirii 2 - Pipera, la ore de vârf, între 30 și 40 de minute.

Locuiesc în 21 Residence Politehnica!

Ca să înțelegem exact cum este să locuiești efectiv în 21 Residence am procedat la fel ca în toate analizele anterioare. Ne-a fost foarte ușor să închiriem un apartament și apoi o garsonieră, chiar și doar pentru câteva zile.

Apropierea de Politehnică, dar și relativa vecinătate cu alte institute de învățământ superior (Medicină, Farmacie, chiar și ASE și încă altele), dar și facilitățile zonei și multitudinea mijloacelor de transport în comun, fac din acest ansamblul unul foarte rentabil pentru investiții imobiliare, ca formă de obținere a unui venit sigur din chirii.

Ca să vedem pe propria piele cum este să locuiești în 21 Residence, am stat trei zile într-o garsonieră în blocul din dreapta, cel poziționat primul, în raport cu bulevardul Maniu.
Ca să vedem pe propria piele cum este să locuiești în 21 Residence, am stat trei zile într-o garsonieră în blocul din dreapta, cel poziționat primul, în raport cu bulevardul Maniu.

Persoana de la care am închiriat pentru trei zile garsoniera (sub pretextul că suntem implicate într-un proiect la Politehnică) mai avea un apartament, tot acolo, cumpărat cu credit ipotecar, a cărui rată o plătea din chiriile cumulate ale celor două locuințe. Strategia aceasta este cu adevărat rentabilă dacă cel puțin 70% din datoria la bancă poate fi plătită din banii încasați pe chirie și dacă creditul (indiferent de tipul lui) se stinge repede (în 7-10 ani). Eficiența metodei depinde și de calitatea locuinței, de evoluția zonei și a cotei de piață a acesteia. Acum (vara 2021) prețurile se învârt în jurul a 300 euro/lună pentru garsoniere și pot merge până la 700 pentru apartamentele cu trei camere.

Un pont: este mai rentabilă închirierea unui apartament cu două camere (circa 400 euro/lună) de către două persoane, iar cheltuielile făcute pe din două.

Revenind. În 21 Residence Politehnica sunt cinci blocuri. Am căutat o locuință în primul, cel aflat cel mai aproape de Iuliu Maniu, pe partea dinspre bulevard. Am găsit o garsonieră, la etajul șase din 11, câte are blocul, și ne-am instalat. După trei zile de locuit putem să povestim cum este acasă în 21 Residence Politehnica.

Așa arată o garsonieră neamenajată...
Așa arată o garsonieră neamenajată...

Garsoniera este foarte luminoasă. Soarele bate mai mult pieziș, dar chiar și așa cu ferestrele libere casa este inundată de lumină, ceea ce pentru mine a fost foarte plăcut, dar pentru partenerul meu, nu. Așa că a fost o întreagă competiție între „trage draperiile” și „vreau lumină”.

Apartament 21 Residence Pareri
… iar aici am stat trei zile.

Am avut aer condiționat și l-am folosit din plin. Vara nu se poate sta fără, fie că ai sau nu draperiile trase. În cealaltă casă în care am stat nu exista aer condiționat dar dezvoltatorul stabilise deja traseul instalației așa că se putea monta foarte ușor. Mai mult, aveam posibilitatea de a pune sistemele de climatizare în ambele camere.

Există condiția, asumată de proprietari, prin semnătură pe contract, ca aparatele exterioare să fie montate doar la nivelul balconului, nicidecum în exterior. În plus, balcoanele nu se pot închide și este interzis (riști amendă) să întinzi rufe, altfel decât la nivelul parapetului din balcon și doar pe uscătoare portabile. Nu se pot bate cuie, dibluri sau altele de acest fel.

Patul rabatabil pe perete este o soluție perfectă în cazul în care garsoniera este locuită de tineri, pentru că se câștigă spațiu pentru alte activități. Are succes și dacă se urmărește atragerea de chiriași (studenți).
Patul rabatabil pe perete este o soluție perfectă în cazul în care garsoniera este locuită de tineri, pentru că se câștigă spațiu pentru alte activități. Are succes și dacă se urmărește atragerea de chiriași (studenți).

Mi-a plăcut peretele de sticlă dintre bucătărie și camera de zi. Este o idee bună, care mărește vizual spațiul și dă o senzație confortabilă. Dar nu este foarte estetic faptul că este realizat din trei bucăți. Se văd neplăcut marginile de îmbinare și izolația dintre ele. Un dezavantaj - hai să-i spunem practic - este ca în bucătărie trebuie să fie mereu ordine perfectă. Este neplăcut să vezi din living haosul din cealaltă încăpere. În plus, peretele acesta obligă la o amenajare modernă a bucătăriei, estetică și în acord cu stilul din camera de zi. Deci ești nevoit să faci o investiție relativ consistentă pentru ca bucătăria să arate bine. (Am văzut apartamente unde s-a ales obturarea peretelui de sticlă. Efectul este neplăcut, living-ul pare foarte mic, iar bucătăria devine neprietenoasă și se pierde mult din lumină.)

Și aici am avut exact problema din Militari Residence. Nu există spații de depozitare de tip cămara sau debara. Este imposibil să ții în casă mai mult de un kilogram de ceapă și unul de cartofi. Garsoniera noastră avea un dulap amenajat în hol, extrem de practic, unde era montată mașina de spălat, și compartimentat astfel încât să se poată depozita lenjeria de pat, haine și altele. Era însă din podea până în tavan și, în ciuda materialului din care era realizat, deschis la culoare - am avut mereu sentimentul că sufocă locul și că îmi cade în cap.

Baia, cu toate ale ei, gresia din hol, finisajele din bucătărie sunt la superlativ. La fel și parchetul din cameră. Frumoase și foarte bine montate. Baia ni s-a părut foarte mare, singura problemă fiind că nu avea fereastră, iar ventilația avea mult de suferit din cauza asta. Garsoniera nu avea ventilator de evacuare în baie, iar în lipsa acestuia, baia are foarte mult de suferit, ca să nu zic mai mult!

Balconul, deși mic, avea două uși, una în bucătărie, alta în cameră, ceea ce s-a dovedit a fi foarte practic, deși era foarte inconfortabil să stai „la aer”. Foarte mult zgomot, praf, mirosuri neplăcute (inclusiv de la apartamentele vecine, unde se gătea). Zgomot teribil și noaptea (ah, motocicliștii, ăștia!). Ferestrele cu geamuri termopane de tip „four season”, excelente izolatoare fonice. Nu am putut sta cu ferestrele deschise decât după o ploaie zdravănă, în restul timpului aerul condiționat a mers non-stop, iar ferestrele au fost bine zăvorâte, balconul fiind folosit doar la fumat, deși aveam panoramă peste toată partea de nord a Bucureștiului, iar cerului și fulgerele au fost un veritabil spectacol.

Excelent amenajat spațiul comun, foarte silențioase ascensoarele (și foarte economice), zona din jurul blocului plăcută, dar prăfuită. Am remarcat că volumul de gunoi din pubele este prea mare, raportat la capacitatea acestora (sau se ridică gunoiul prea rar). Cât am stat în complex, permanent acestea au fost pline ochi. Nu sunt rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, dar am aflat că dezvoltatorul le-ar fi realizat dacă proprietarii le solicitau.

Casa noastră cu două camere, vreme de două zile
Casa noastră cu două camere, vreme de două zile

În apartamentul cu două camera, la etajul cinci din 11, am stat doar două zile. Blocul este cel mai mic, cu forma literei L, așa numitul bloc 5. Compartimentare clasică, în varianta decomandată, cu bucătăria intercalată între camere.

Am avut același perete de sticlă și, de data aceasta, am mai descoperit o problemă: se aburește atunci când gătești, chiar dacă merge hota. Am fiert paste și a fost suficient. Nu era aerisire la baie, dar am avut un ventilator care și-a făcut treaba bine. Balconul nu mai era accesibil decât prin bucătărie, dar a devenit spațiu util care putea fi folosit, pentru că era mult mai puțin praf și zgomot.

Bucătăria, cu ieșire pe balcon
Bucătăria, cu ieșire pe balcon

Ne-au plăcut foarte tare geamurile panoramice, cum le spun proprietarii cu mândrie, și aici, și în garsonieră. Practic sunt din tavan în podea și dau o senzație plăcută de spațiu și confort. Am admirat finisajele, foarte bine realizate, în toată casa.

Și dormitorul, din case de două zile...
Și dormitorul, din case de două zile...

Neplăcută a fost aglomerarea, gunoaiele de la parter și din jurul blocului și ne-am gândit cu milă la cei care locuiesc la parter și etajele inferioare. Chiar și nouă, la cinci, ne aducea vântul câte o pală cu miasme. Nu am avut probleme cu apa, debitul a fost ok, iar centrala termică cu condensare și-a făcut treaba perfect.

Câteva date în plus

Pentru ca analiza să fie corectă, obiectivă și completă mai sunt câteva amănunte pe care trebuie să le punctăm. Pe unele le-am sesizat după ce am plecat din complex, pe altele șederea acolo ni le-a confirmat.

1. A fost însă un dezastru la intrarea și ieșirea din complex la orele de vârf, în toată perioada celor cinci zile cât am stat în 21 Residence Politehnica.

2. Există un loc de joacă amenajat. Arată bine, dar este foarte însorit și deseori aglomerat, deși este combinat cu un teren de sport, unde copiii, și nu doar ei, sunt în siguranță. Dezvoltatorul zice că are 1000 de metri pătrați. L-am măsurat, are mai puțin (sub 900).

Locul de joacă arată bine și se continuă cu un teren de sport cu garduri de protecție.
Locul de joacă arată bine și se continuă cu un teren de sport cu garduri de protecție.

3. Suprafața locuințelor calculate de dezvoltator include balconul. Acesta nu intră în calculul suprafeței utile (vezi detalii AICI). Pentru corecta evaluare cea mai mică garsonieră are în fapt 33,30 mp suprafață utilă, nu 35.40 mp (2.20 mp sunt suprafața balconului). Situația se repetă și în cazul apartamentelor cu 2, 3 și 4 camere. Suprafața minimă a camerei de zi ar trebuie să fie de cel puțin 18 mp. În complex sunt camere de zi care au doar 16.35 mp.

4. Construcțiile sunt pe fundație de tip radier cu înălțimea de 155 centimetri. Aceasta este soluția cea mai utilizată pentru fundațiile care vor suporta o încărcătură de greutate mare sau atunci când terenul este slab. Este o fundație de suprafață de forma unei plăci groase din beton armat. La suprastructură este aplicat sistemul de construcție pe cadre și stâlpi din beton armat cu umpluturi din cărămidă de 30 centimetri grosime. Tot cărămidă s-a folosit și la compartimentările interioare pentru a oferi o bună izolație fonică. La exterior este izolație cu polistiren de 10 cm.

5. Balcoanele (!) și băile au sistem de scurgere în podea.

6. S-a utilizat închiderea balcoanelor cu sticlă securizată transparentă (idee excelentă pentru a nu bloca lumina din camere și pentru perspectivă).

7. Apartamentele cu trei și patru camere au două băi, iar cele mai multe dintre ele, datorită poziției pe palier au ventilație naturală. Am văzut și ne-a plăcut că ferestrele de la băi sunt mari. Menționăm că băi complet echipate (cu cadă) sunt doar la apartamentele cu trei camere, cele cu patru au o situație oarecum nefirească. Baia cu cadă permite accesul doar prin dormitorul matrimonial (a doua cameră ca suprafață dintre cele patru ale locuinței). A doua baie are doar cabină de duș. În schimb s-a realizat o dependință, numită dressing, compartimentările cu patru camere fiind singurele care includ un astfel de spațiu de depozitare.

8. Există contorizare individuală, la fiecare apartament pentru apă, gaz și electricitate.

9. Sunt centrale termice pe condensare (Viessmann), adaptate la dimensiunea fiecărui apartament în parte. S-au folosit radiatoare clasice. Am remarcat un radiator montat pe hol, ceea ce ne-a plăcut.

Nota autorului

Am apreciat strădania arhitectului de a face ca toate apartamentele să fie decomandate și de a găsi cea mai bună alegere a poziției ușilor raportate la ferestre. Apartamentele sunt ideale pentru cuplurile tinere, studenți, persoane pentru care locația aduce un beneficiu pentru bugetul de timp destinat deplasării, dar mai puțin recomandate celor cu copiii, mai ales din cauza mediului poluat. Aș locui cu bucurie și plăcere aici, într-un apartament de trei-patru camere, pentru ca sunt cu adevărat spațioase, dar copilul l-aș lăsa la mama! Și da! Mi-ar plăcea o garsonieră sau un apartament cu două camere, fix în acest complex pentru copil, când o fi să meargă pe la facultăți, dar altfel… nu!
Silvana Pătrășcanu, redactor șef eDezvoltator.ro

Descoperă
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România