OPORTUNITATE DE INVESTIȚIE Detalii

Apartamente de vanzare Basarabia

Studiază
Mai jos vei găsi informații disponibile exclusiv pe eDezvoltator.ro, menite să ajute utilizatorii site-ului nostru să descopere mai bine această zonă

Despre Zona Basarabia

Cartierul Basarabia este un cartier desfășurat în jurul Bulevardului cu același nume. Este un cartier aflat în estul Bucureștiului, ce se remarcă printr-o zonă de case și o zonă de blocuri și clădiri de birouri. Unul dintre punctele principale de atracție ale cartierului este Arena Națională, însă cei care aleg să se mute aici au acces și la parcuri, spitale, magazine sau alte instituții indispensabile unui trai confortabil.

Mulțumită bulevardului Basarabia care este suficient de larg, traficul din zonă este destul de aerisit. Locuitorii din cartier au acces rapid către centrul orașului și către alte zone importante, prin stația de metrou Piața Muncii, prin numeroasele linii de transport în comun și prin Bulevardul Decebal, Strada Matei Basarab sau Calea Călărași.

Puncte de interes Zona Basarabia

Pe lângă Stadionul Național, cartierul le oferă celor care locuiesc aici o mulțime de obiective interesante, destinate confortului sau sănătății.

Obiective Turistice în Zona Basarabia
Obiective Turistice în Zona Basarabia

Recreere și agrement Zona Basarabia

Școli și alte unități de învățământ în Zona Basarabia
Școli și alte unități de învățământ în Zona Basarabia
Magazine și Piețe în Zona Basarabia
Magazine și Piețe în Zona Basarabia

Magazine și Piețe Zona Basarabia

Linii de Transport Public în Zona Basarabia
Linii de Transport Public în Zona Basarabia

Rata criminalității în Basarabia

Administrativ, Basarabia, face parte din zona de acoperire a Sector 2 iar din ceea ce se poate observa în graficul de mai jos, realizat de cei de la VitalSigns.ro, în anul 2015 au fost înregistrate 250 de infracțiuni, semnificativ mai multe decât media de 178 de infracțiuni din celelalte sectoare. Cu toate acestea, trebuie luat în calcul și faptul că acest cartier este departe de ariile cu o cotă infracțională ridicată, deci riscul ca această zonă să fie periculoasă pentru tine și familia ta este scăzut.

Rata criminalității în Sector 2
Grafic realizat de VitalSigns.ro care ilustrează rata criminalității la nivel de capitală pentru anul 2015

Calitatea aerului în Basarabia

Calitatea aerului este una dintre cele mai importante informații atât pentru cei care vor locui în acest cartier, cât și pentru cei care se află în tranzit prin zona Basarabia. Poluarea aerului este un subiect de maxim interes la nivelul Uniunii Europene, cifrele statistici arătând că, anual, sunt înregistrate peste 350.000 de decese ca urmare a noxelor din aer.

În harta alăturată poți vedea valorile de poluare a aerului asociate zonei Basarabia. Datele sunt colectate de rețeaua de senzori pusă la dispoziție de platforma WAQI (World Air Quality Index).

Care este prețul mediu al chirieri Zona Basarabia?

Din datele noastre, prețurile chiriilor din Zona Basarabia încep de la:

  • Garsoniere - 260 €;
  • Apartamente cu două camere - 375 €;
  • Apartamente cu trei camere - 430 €;
  • Apartamente cu patru camere - 435 €;
  • Case de tip duplex sau înșiruite - 760 €;
  • Case individuale - 950 €;

Trebuie să ții cont că aceste costuri pot varia foarte mult în funcție de tipul locuinței. În ansamblurile rezidențiale noi, prețul chiriei este considerabil mai mare decât în blocurile vechi - uneori cu peste 30% mai mare.

Am acces la transport public dacă mă mut în Zona Basarabia?

Da, cei care locuiesc în Zona Basarabia au acces la multe opțiuni de transport public, printre care enumerăm: Liniile de tramvai 14, 36, 40, 46, 55, Liniile de autobuz 101, 102, 202, 335, N109, T2 și Stațiile de metrou Piața Muncii, Titan, Costin Georgian (10 min)

Ce școli pot găsi în Zona Basarabia?

Dacă vei alege să locuiești în Zona Basarabia, vei avea acces rapid la o gamă foarte largă de unități de învățâmânt precum: Școala Gimnazială Petre Ghelmez nr. 58, Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab (nr 16) și Grădiniţa De Copii Nr. 147.

De unde îmi pot face cumpărăturile în Zona Basarabia?

Cei care locuiesc în Zona Basarabia, pot ajunge rapid la foarte multe supermarket-uri, minimarket-uri și centre comerciale precum: Penny, Mega Image și Profi City.

Unde îmi pot petrece timpul liber dacă locuiesc în Zona Basarabia?

Locuitorii din Zona Basarabia, se pot recrea în numeroase parcuri și zone de agrement precum: Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Lia Manoliu și Club Miramar.

Alternative
Vezi ce alte opțiuni ai răsfoind catalogul nostru - cel mai mare site de locuințe noi din România