Top 4 locuri de picnic recomandate lângă Sibiu

Locuitorii Sibiului sunt cât se poate de norocoși, dat fiind faptul că la doar câteva minute sau zeci de minute de mers cu mașina pot să găsească locuri scoase din povești, în care își pot petrece o zi de relaxare.  Dacă nu au disponibilitatea pentru deplasare, au la îndemână câteva locuri de picnic chiar în oraș, amenajate de municipalitate.

Top 4 locuri de picnic recomandate lângă Sibiu

Unde ieși la picnic atunci când îți este dor de iarbă verde și natură?

Curmătura Ștezii

Este locul favorit al sibienilor atunci când vine vorba despre grătare. Este cât se poate de normal, în condițiile în care este un loc situat de-a lungul unui râu, la poalele munților Cindrel. Peisajul este de vis, motiv pentru care în weekend-urile călduroase sau de 1 mai numeroși sibieni aleg să se relaxeze aici încingând grătarele. 

Tocile

Zona din apropierea localității Tocile este, de asemenea, vizată de sibienii care doresc să se relaxeze. Este o zonă întinsă și verde, care oferă mult spațiu pentru grătare, relaxare și mișcare.

Cisnădioara

Pe lista cu locurile preferate de sibieni atunci când ies la grătar se află și Cisnădioara, o localitate în care adesea sunt organizate evenimente culturale și care asigură foarte mult spațiu verde, cu adevărate monumente naturale în peisaj.

Cele 3 locuri amenajate din zonele Oașa, Aleea Șelimbărului și Țiglari

 Pentru cei care nu vor să se deplaseze foarte mult, primăria Sibiului a amenajat 3 locuri de grătar în câteva zone verzi. Două dintre ele sunt în zona străzilor Aleea Șelimbărului și Oașa, au o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați și se află în apropierea Văii Săpunului, în timp ce al 3-lea este în cartierul Țiglari, pe malul unui lac.  Deși sunt amenajate și sunt ușor accesibile pentru localnici, acestea nu sunt tocmai populare, însă sunt recomandate pentru organizarea lor.

Ce trebuie să faci atunci când ieși la grătar?

Top 4 locuri de picnic recomandate lângă Sibiu

Acestea nu sunt singurele locuri de grătar de lângă Sibiu. Din contră. La o distanță de maxim 15-20 de km poți găsi sute de pajiști și locuri foarte frumoase unde poți întinde o pătură și te poți bucura de o masă în natură. Este foarte important ca atunci când ieși la picnic sau la grătar să respecți ceea ce ai în jur:

  • Evită să faci zgomote foarte puternice care pot speria animalele sălbatice;
  • Nu lăsa resturile alimentare și mai ales cutiile, sticlele și pungile de plastic pe spațiul verde. Probabil vei dori să te mai bucuri de acel spațiu și să îl găsești curat;
  • Dacă faci focul, păzește-l mereu pentru a te asigura că nu provoacă un accident. După ce ai terminat grătarul, stinge focul și adună toate resturile.

Civilizația înseamnă grijă pentru mediul înconjurător și pentru cei din jur. Dacă suntem cu toții civilizați, ne putem bucura din plin de toate bogățiile pe care ni le oferă natura.